Everton sendte Fulham nærmere stupet

Bilder: TV 2

Både Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen da Fulham tapte 1-3 hjemme for Everton søndag. Med tapet tok Fulham et nytt steg mot nedrykk.

For Everton er situasjonen en helt annen. Med tre poeng puster laget Arsenal i nakken i kampen om mesterligaspill neste sesong.

Everton har én kamp mindre spilt enn Arsène Wengers menn, og med seier mot nettopp Arsenal i neste serierunde har de mesterligaskjebnen i egne hender.

– Vi har hele veien trodd vi kan komme til mesterligaen. Det skal vi fortsette å tro på, sa målscorer Steven Naismith ifølge BBC etter kampslutt.

Fulham er på sin side sist i Premier League med bare 24 poeng, fem bak West Bromwich på trygg grunn.

Alle lag på nedre halvdel i Premier League er i matematisk fare for å rykke ned, og det skiller ti poeng fra Fulham til West Ham på 11.-plass.

Mirallas matchvinner

Everton tok ledelsen i søndagens kamp på Craven Cottage da keeper David Stockdale styrte Naismiths volley i eget nett etter 51 minutter.

20 minutter senere ga Askhan Dejagah hjemmelaget nytt håp da han laget kremmerhus fra hjørnet av sekstenmeteren, men åtte minutter senere sendte Kevin Mirallas Everton foran for godt.

Steven Naismith trygget seieren tre minutter før slutt da han pirket ballen i hjørnet fra kloss hold.

– Det var skuffende ikke å bli kreditert det første målet, men det tredje var mitt, sa Naismith etter kampen.

Møter dumpekandidater

Everton måtte grave dypt for å sikre de tre poengene, og manager Roberto Martinez var stolt av spillerne etter at seieren var i boks.

– Det var en meget krevende kamp. Vi måtte forsvare oss og viste fantastisk karakter ved å vinne kampen, sa spanjolen.

Toget er likevel ikke gått for Fulham. Laget har seks kamper å redde plassen på, og møter nedrykkskandidater som Norwich, Hull og Crystal Palace.

– Vi spilte mot et meget godt lag. Everton går for fjerdeplass, og det var en god kamp. Hvis vi spiller som dette kan vi gjøre det bra, sa Fulhams tyske manager Felix Magath.

Både Hangeland og Riise spilte samtlige minutter for Fulham.