Liverpool ny serieleder

Bilder: TV 2

Liverpool ydmyket Tottenham for annen gang denne sesongen ved å vinne 4-0 søndag. Med seieren har Liverpool skjebnen i gullkampen i egne hender.

Tottenham hadde ingen ting å stille opp med på Anfield da Liverpool kjørte over dem igjen.

I desember måtte André Villas-Boas gå etter 0-5 på hjemmebane, mens søndagens kamp endte 4-0 i favør av de helrøde.

Luis Suárez, Philippe Coutinho og Jordan Henderson scoret målene. I tillegg lagde Tottenhams Younes Kaboul selvmål etter bare halvannet minutt.

– Å starte som vi gjorde var fantastisk. Vi har stor selvtillit, sa manager Brendan Rodgers ifølge BBC.

Seieren betyr at Liverpool har tatt over styringen i Premier League. Vinner laget sine seks siste kamper, blir rødtrøyene mester for første gang siden 1990.

På veien inn møter laget både Manchester City og Chelsea på eget gress.

Liverpool fikk det omtrent like enkelt mot Tottenham søndag som i desember.

Tabbe etter tabbe

Hjemmelaget gikk ut i hundre mens Tottenham sto og så på. Etter halvannet minutt ble Glen Johnson spilt fri på høyrekanten. Innlegget gikk først via Jan Vertonghen før Kaboul hælsparket ballen i eget nett.

Tottenhams elendige forsvarsspill fortsatte, og gjestene var egentlig heldige som ikke slapp inn flere før kvarteret var spilt.

Etter 24 minutter måtte Vertonghen forlate banen med en skade, og det tok innbytter Michael Dawson bare noen sekunder å forære bort en scoring. Han spilte en blind pasning tilbake mot Kaboul, som igjen tapte duellen med Suárez. Uruguayaneren fikk med seg ballen og plasserte den kaldt bak Hugo Lloris.

Like før pause sto Kaboul bak en ny grusom tabbe, men denne gangen reddet Lloris lagkameraten.

West Ham neste

I annen omgang tok det ti minutter før Coutinho la på til 3-0. Han avanserte rundt 40 meter med ballen uten å bli satt under press og plasserte den vakkert i mål fra utenfor sekstenmeteren.

Kvarteret før slutt fastsatte Henderson resultatet med et frispark fra skrå vinkel som gikk rett i mål.

– Vi har vunnet åtte kamper på rad og nyter situasjonen. Nå handler alt om West Ham neste uke, sa Rodgers.

Rodgers har hele veien snakket ned Liverpools gullsjanser, og han lot seg ikke lokke til å snakke om det etter søndagens kamp.

– Det er supportere som drømmer om gull. De vil vinne serien. Det er lenge siden, men jeg tenker ikke på det. Vi må bare forberede oss godt. Gjør vi det, vil vi vinne fotballkamper, sier han.

Med tapet er Tottenhams håp om en plassering blant de fire beste slukket, mens Liverpool overtar tabelltoppen. Laget møter West Ham neste søndag, et lag som fremdeles er i fare for å rykke ned.