Bödvarsson ødela RBKs åpningsfest

Per Verner Rønning (midten) tapper duell med Indridi Sigurðsson (t.v) under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og Viking lørdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Per Verner Rønning (midten) tapper duell med Indridi Sigurðsson (t.v) under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og Viking lørdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg gikk mot seier i åpningskampen, men det ville ikke innbytter Jon Dadi Bödvarsson ha noe av. Islendingen snudde 0-2 til 2-2 for Viking i sluttminuttene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta: Rosenborg – Viking:
Eliteserien fotball menn lørdag:

Rosenborg – Viking 2-2 (0-0)

16.287 tilskuere

Mål: 1-0 Mikkel Diskerud (63), 2-0 Mikael Dorsin (68), 2-1 Jon Dadi Bödvarsson (87), 2-2 Bödvarsson (90).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Ingen kort.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): Alexander Lund Hansen – Christian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Jørgen Skjelvik (Mikael Dorsin fra 46.) – Jonas Svensson (Mikkel Diskerud fra 46.), Mike Jensen, Morten Gamst Pedersen – Nicki Bille Nielsen, Alexander Søderlund, Riku Riski.

Viking (4-3-3): Arild Østbø – André Danielsen, Indridi Sigurdsson, Sverrir Ingi Ingason, Trond Erik Bertelsen – Björn Daniel Sverrisson, Joachim Jørgensen, Vidar Nisja (Makhtar Thioune fra 74.) – Yann-Erik de Lanley, Veton Berisha (Jon Dadi Bödvarsson fra 74.), Steithor Freyr Thorsteinsson (Christian Landu Landu fra 90.).


Lørdagens kamper etter 1. runde:

Haugesund – Lillestrøm 1-1 (0-0)

5649 tilskuere

Mål: 0-1 Stian Ringstad (76), 1-1 Christian Gytkjær (81).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Rok Elsner, Haugesund.

Lagene:

Haugesund (4-2-3-1): Per Morten Kristiansen – Geir Ludvig Fevang, Rok Elsner, Martin Bjørnbak, David Myrestam – Ugonna Anyora (Alexander Stølås fra 80.), Tor Arne Andreassen – Daniel Bamberg, Joakim Våge Nilsen, Kristoffer Haraldseid – Pontus Engblom (Christian Gytkjær fra 69.).

Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi – Anders Østli, Ruben Gabrielsen, Frode Kippe, Stian Ringstad – Johan Andersson, Bjørn Helge Riise, Petter Vaagan Moen (Moryke Fofana fra 72.), Marius Lundemo (Ohi Omoijuanfro fra 69.) – Erling Knudtzon, Palmi Palmason.

Rosenborg – Viking 2-2 (0-0)

16.287 tilskuere

Mål: 1-0 Mikkel Diskerud (63), 2-0 Mikael Dorsin (68), 2-1 Jon Dadi Bödvarsson (87), 2-2 Bödvarsson (90).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Ingen kort.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): Alexander Lund Hansen – Christian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Jørgen Skjelvik (Mikael Dorsin fra 46.) – Jonas Svensson (Mikkel Diskerud fra 46.), Mike Jensen, Morten Gamst Pedersen – Nicki Bille Nielsen, Alexander Søderlund, Riku Riski.

Viking (4-3-3): Arild Østbø – André Danielsen, Indridi Sigurdsson, Sverrir Ingi Ingason, Trond Erik Bertelsen – Björn Daniel Sverrisson, Joachim Jørgensen, Vidar Nisja (Makhtar Thioune fra 74.) – Yann-Erik de Lanley, Veton Berisha (Jon Dadi Bödvarsson fra 74.), Steithor Freyr Thorsteinsson (Christian Landu Landu fra 90.).

Med noen få minutters mellomrom slo Bödvarsson til og spolerte det som Lerkendal-publikummet trodde var en kontrollert hjemmeseier.

Innbytteren utnyttet først et slett tilbakespill av Per Verner Rønning i det 87. minutt. RBK-stopperen prøvde å heade ballen til keeper Alexander Lund Hansen, men han mislyktes totalt med forsøket. Dermed kunne Bödvarsson enkelt snappe opp ballen og sette den over en utrusende Hansen.

Viking «stjal» poeng

Men islendingen stoppet ikke der. Under tre minutter senere var han sist på ballen igjen og ble tomålsscorer. En lang ball ble slått opp til Sverrir Ingi Ingason, som stusset den videre til Bödvarsson foran mål.

Viking «stjal» med seg ett poeng på en måte som må ha gjort vondt for Per Joar Hansens menn. Rosenborg løftet seg stort i annen omgang etter gode grep i pausen, men på noen få små minutter helt på tampen ble glede til frustrasjon.

Les også: Gytkjær ordnet FKH-poeng

God Diskerud

Innbytterne Mikkel Diskerud og Mikael Dorsin tok RBK opp i 2-0 med hvert sitt mål midtveis i annen omgang. Fem minutter skilte scoringene.

Den første kom etter en god RBK-periode, der vertene viste rikelig med initiativ og kom på gode løp. Diskerud plasserte 1-0 elegant i motsatt hjørne i det 63. minutt etter å ha blitt spilt gjennom av Nicki Bille Nielsen.

Dorsin ruvet høyest da han headet inn 2-0 etter et meget godt slått hjørnespark fra Morten Gamst Pedersen.

Rosenborgs hjemmeform var årsaken til at klubben ikke vant seriegullet i fjor. Trønderne rotet bort mange poeng ved å spille for mange uavgjortkamper. Lørdagens kamp viste at RBK fortsatt har en jobb å gjøre for å gjøre Lerkendal til det hjemmefortet klubben må ha for å kjempe om seriemesterskapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus