Åpen for alle - alltid

Kloden mørklagt for klimaet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Operaen, Slottet og Stortinget var blant bygningene der lysene ble slukket i en time lørdag kveld. 7.000 byer verden over deltok i den symbolske miljømarkeringen Earth Hour.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Earth Hour i seg selv redder ikke verden, men slike tiltak er viktig for å øke bevisstheten hos oss alle. Staten skal gjøre mye, men hver og en av oss kan og må bidra i den store dugnaden som er nødvendig for å stanse global oppvarming, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) om den årlige markeringen.

Statsbygg slukket lysene i 30 av sine bygg mellom klokken 20.30 og 21.30 lørdag kveld.

Operahuset i Sydney i Australia var blant de første landemerkene verden rundt som slo av lysene i 60 minutter lørdag. Senere sto Operaen i Bjørvika for tur.

Operaen fulgte etter operahuset i Sydney og markerte Earth Hour 2014 med å slukke lyset i en time lørdag kveld. Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering til støtte for strengere klimatiltak. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)Operaen fulgte etter operahuset i Sydney og markerte Earth Hour 2014 med å slukke lyset i en time lørdag kveld. Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering til støtte for strengere klimatiltak. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anslagsvis 7.000 byer fra New Zealand til New York tar del i markeringen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fra Earth Hour begynte på Samoa til den avsluttes på Cook Island, begge i Stillehavet, men på hver sin side av datogrensen, blir utallige ikoniske bygg verden over mørklagt for klimaet. Blant annet gjelder dette bygg som Eiffeltårnet, Buckingham Palace og Empire State Building.

Det er miljøorganisasjonen WWF som står bak kampanjen. Formålet med den symbolske markeringen er å vise støtte til hardere tiltak i kampen mot klimaendringene.

Slottet i Oslo.