ELITESERIEN:Gytkjær ordnet FKH-poeng

Lillestrøms Stian Ringstad (t.h.) i duell med Haugesunds Geir Ludvig Fevang i eliteseriekampen mellom FKH og Lillestrøm på Haugesund Stadion lørdag. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Haugesund havnet bakpå kvarteret før slutt, men Christian Gytkjær berget 1-1 hjemme mot Lillestrøm i eliteserien lørdag.

Fakta: Haugesund – Lillestrøm 1-1
Eliteserien fotball menn lørdag:

Haugesund – Lillestrøm 1-1 (0-0)

5649 tilskuere

Mål: 0-1 Stian Ringstad (76), 1-1 Christian Gytkjær (81).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Rok Elsner, Haugesund.

Lagene:

Haugesund (4-2-3-1): Per Morten Kristiansen – Geir Ludvig Fevang, Rok Elsner, Martin Bjørnbak, David Myrestam – Ugonna Anyora (Alexander Stølås fra 80.), Tor Arne Andreassen – Daniel Bamberg, Joakim Våge Nilsen, Kristoffer Haraldseid – Pontus Engblom (Christian Gytkjær fra 69.).

Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi – Anders Østli, Ruben Gabrielsen, Frode Kippe, Stian Ringstad – Johan Andersson, Bjørn Helge Riise, Petter Vaagan Moen (Moryke Fofana fra 72.), Marius Lundemo (Ohi Omoijuanfro fra 69.) – Erling Knudtzon, Palmi Palmason.

Eliteserien fotball menn lørdag, 1. runde:

Haugesund – Lillestrøm 1-1 (0-0).

Senere kampstart: Rosenborg – Viking (18.00).

Spilt fredag: Molde – Vålerenga 2-0.

Spilles søndag: Bodø/Glimt – Aalesund, Sandnes Ulf – Odd, Stabæk – Sogndal, Strømsgodset – Start, Sarpsborg – Brann.

Dansken utlignet for fjorårets bronsevinner i det 81. minutt. Angriperen skled inn returen fra LSK-keeper Arnold Origi, som så vidt klarte å slå unna skuddet til Alexander Stølås.

Sistnevnte hadde bare vært på banen i underkant av ett minutt før han ble sentral i angrepet som skulle føre til utligningsmålet.

Fem minutter tidligere hadde Stian Ringstad tatt Lillestrøm i føringen i solskinnet på Haugesund stadion. Forsvarspilleren slo en god pasning ut til innbytter Moryke Forfana på venstresiden, før han fikk ballen tilbake og plasserte 1-0 i lengste hjørne fra skrå vinkel.

Før målene kom kampens største sjanse da Daniel Bamberg viste fram frisparkfoten etter 65 minutters spill. Han fikk et godt treff, men dessverre for hjemmelaget gikk ballen i undersiden av tverrliggeren, ned på streken og ut i feltet igjen.

FKH plukket opp returen og ropte på straffe da skuddforsøket ble blokkert av hånden til LSK-veteran Frode Kippe. Dommer Espen Berntsen lot spillet gå videre.

Få minutter senere burde Erling Knudtzon sendt Lillestrøm i ledelsen. En ball ble headet ned til spissen ved bakerste stolpe, men selv om han var upresset endte avslutningen hans like utenfor mål.

Kampen tok seg opp flere hakk etter pause. I første omgang slet begge lag med å komme til sjanser.