Den siste dykkeren er hentet opp fra Pluragrotta

To dykkere omkom i en ulykke i Pluragrotta i Nordland i begynnelsen av februar. Lørdag ble den siste av de to hentet opp. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix
To dykkere omkom i en ulykke i Pluragrotta i Nordland i begynnelsen av februar. Lørdag ble den siste av de to hentet opp. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix

Politiet og dykkergruppen hentet lørdag ettermiddag opp den siste finske dykkeren som omkom i Pluragrotta vest for Mo i Rana.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ettermiddag ble den ene av de to finske dykkerne som omkom i Pluragrotta, hentet ut av grottesystemet. Den andre finske dykkeren ble hentet ut av grotta like etter klokken 13 lørdag.

– Redningsarbeidet har gått som planlagt. Politi og redningsmannskaper pakker sammen utstyr og forlater stedet i løpet av ettermiddagen, sier operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt Fredd Leirvik til NTB.

Aksjonen ble ledet av Helgeland politidistrikt, i samarbeid med mannskap fra Norsk Grotteforbund.

Mannskapene måtte klatre 90 høydemeter gjennom til dels trange passasjer for å få opp de omkomne fra vannspeilet om lag 2 kilometer inne i fjellet.

Et finsk dykkerteam med 17 personer klarte for to dager siden å bringe de to døde opp til en luftlomme. De omkomne lå delvis fastklemt på 112 meters dyp rundt 1,5 kilometer inne i grotta og nesten på det dypeste punktet som er på 129 meter. Aksjonen foregikk på samme måte lørdag.

Les mer: Omkomne dykkere hentet opp fra Pluragrotta

Dykkerne mistet livet 6. februar i et forsøk på å ta seg gjennom det som er Nord-Europas lengste grottesystem.

Personvernpolicy