Politimesteren i Asker og Bærum går av

Politimester i Asker og Bærum politidistrikt Ingrid Wirum går av for å skape ro. Arkivfoto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Politimester i Asker og Bærum politidistrikt Ingrid Wirum går av for å skape ro. Arkivfoto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Politimester Ingrid Wirum i Asker og Bærum politidistrikt går av 1. april i et forsøk på å skape ro i politidistriktet, opplyser politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Politidirektoratet har over tid vært kjent med at det i Asker og Bærum politidistrikt har vært uoverensstemmelser om hvordan politidistriktet skal ledes og driftes, og i den siste tiden har Politidirektoratet vært i dialog med politidistriktet om dette», heter det i en pressemelding.

– Politimester Ingrid Wirum har i et møte med meg i dag blitt bedt om å bli løst fra embetet som politimester i Asker og Bærum i et forsøk på å skape ro i politidistriktet, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Les også: Politimester: – Provosert av «kronprinskrise»

Ifølge politidirektøren er det behov for videre utvikling og omstilling i Asker og Bærum politidistrikt, noe som er et viktig arbeid som krever all oppmerksomhet.

– Jeg har respekt for beslutningen politimesteren har tatt. Hun tar på denne måten ansvar som leder for å skape ro i politidistriktet. Jeg ser fram til å bruke hennes sterke faglige kompetanse i en annen funksjon i politiet, sier Humlegård.

Les også:

– Politiet må få mer makt

Politimestre kritiske til sammenslåing av distrikt

– Politimester ville omskrive eget avhør hjemme

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus