15 års fengsel for nabodrap i Ulsteinvik

En mann ble pågrepet her etter at han fant samboeren i seng med naboen og gikk til angrep med en flaske. Naboen døde senere på dagen av skadene. Foto: Andreas Bjerknes/NTB scanpix
En mann ble pågrepet her etter at han fant samboeren i seng med naboen og gikk til angrep med en flaske. Naboen døde senere på dagen av skadene. Foto: Andreas Bjerknes/NTB scanpix

En 26 år gammel mann er i Sunnmøre tingrett dømt til 15 års fengsel for drap på naboen i Ulsteinvik i Møre og Romsdal i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen sto tiltalt for å ha drept Preben Mikael Dimmen (27) med en glassflaske 29. oktober i fjor.

Ifølge tiltalen sov Dimmen da 26-åringen slo ham med stor kraft i hodet med flasken. Dimmen ble sendt til sykehus med omfattende hodeskader, men døde senere samme dag.

26-åringen er også dømt for en voldsepisode mot Dimmen dagen før drapet, skriver Sunnmørsposten.

Les også: Navnet på den drepte i Ulsteinvik frigitt

Sjalusi

Sorenskriver Kirsti Høeg Bjørneset sa under opplesning av dommen fredag ettermiddag at det er bevist ut over en hver rimelig tvil at 26-åringen har forholdt seg som i tiltalen.

– Saken bærer preg av at mannen har vært drevet av sjalusi, heter det i dommen.

Retten mener at brutaliteten som ble utvist, samt at offeret sov, er skjerpende. Mannen sto tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Den tiltaltes to år gamle sønn var til stede da 27-åringen ble påført de dødelige skadene, går det fram av tiltalen.

Les også: Politiet feilinformerte om drapssak i Ulsteinvik

Erstatning

26-åringen, som er fra Øst-Europa, ble først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge og erkjente straffskyld etter denne siktelsen. Men han nektet straffskyld for den utvidede tiltalen om forsettlig drap.

Tiltalte var beruset i gjerningsøyeblikket. Noen timer etter drapet hadde han to i promille. Han forteller at han ikke husker hva som skjedde i gjerningsøyeblikket, skriver Sunnmørsposten.

Sunnmøre tingrett dømt fredag også 26-åringen til å betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til den dreptes foreldre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus