Stigende dødstall etter afrikansk båtulykke

Båtmannskaper driver redningsarbeid etter forliset på innsjøen Lake Albert i de midtre delene av Afrika. Minst 251 mennesker omkom i ulykken sist lørdag, ble det opplyst torsdag. Regjeringen i Kongo har erklært tre dagers landesorg. Foto: Edward Echwalu (Reuters)
Båtmannskaper driver redningsarbeid etter forliset på innsjøen Lake Albert i de midtre delene av Afrika. Minst 251 mennesker omkom i ulykken sist lørdag, ble det opplyst torsdag. Regjeringen i Kongo har erklært tre dagers landesorg. Foto: Edward Echwalu (Reuters)

Tallet på omkomne i båtulykken på en innsjø i de midtre delene av Afrika har steget til minst 251. Dødstallet er trolig enda høyere, opplyser en talsmann for regjeringen i Kongos hovedstad Kinshasa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere var det meldt om minst 98 døde, men torsdag sa regjeringstalsmannen Lambert Menda at det er snakk om «over 251». Han kunngjorde samtidig at regjeringen i Kinshasa har erklært tre dagers landesorg etter ulykken.

De omkomne var for det meste kongolesiske flyktninger på vei tilbake til hjemlandet fra en leir i Uganda. Den overfylte båten deres kantret sist lørdag, og redningsmannskaper greide å redde 41 mennesker opp av vannet i live.

Bakgrunn: Mange døde i båtulykke i Uganda

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus