Obama møtte paven i Vatikanet

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Barack Obama har for første gang møtt den katolske kirkens overhode pave Frans. De snakket om kampen mot urettferdig ulikhet, en kamp Obama håper vil styrke hans popularitet på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paven tok imot presidenten i Vatikanet i Roma torsdag. Obama erklærte seg som en stor beundrer av sin vert, selv om han før møtet hadde sagt til italiensk presse at han ikke er enig med paven i ett og alt.

Populær

Paven er en svært populær person blant mennesker verden over, og analytikere tror Obama håper noe av denne populariteten skal smitte over på ham. Besøket i Vatikanet var dessuten en velkommen anledning til å snakke om noe annet enn krisen på Krim og annen storpolitikk.

– Den hellige far har vært til inspirasjon for mennesker verden over, blant dem meg selv, sa Obama til den italienske avisen Corriere della Sera. Den amerikanske analytikeren Jeremy Shapiro mener presidenten «soler seg i glansen av den nye paven».

Fattigdom

– Hovedformålet med besøket i Vatikanet er å rette oppmerksomhet mot problemer rundt fattigdom og ulikhet, som både paven og presidenten er opptatt av. Dette har ikke egentlig noe med utenrikspolitikk å gjøre, sier Shapiro.

Under sitt besøk i Roma skulle Obama også møte Italias nye statsminister Matteo Renzi og den italienske statssjefen Giorgio Napolitano. Han skulle også på privat omvisning i det berømte byggverket Colosseum fra Romertiden.