Eirik Jensen anker fengslingen

ANKER: Den siktede politimannen Eirik Jensen anker tingrettens avgjørelse om forlenget varetekt. Arkivfoto: NTB scanpix
ANKER: Den siktede politimannen Eirik Jensen anker tingrettens avgjørelse om forlenget varetekt. Arkivfoto: NTB scanpix

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen (56) anker Oslo tingretts avgjørelse om forlenget varetekt i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble bestemt på et møte mellom Jensen og hans forsvarer Jens-Ove Hagen i fengselet torsdag, to dager etter at tingretten fattet sin avgjørelse. Avgjørelsen ankes fordi de mener det ikke er skjellig grunn til mistanke eller bevisforspillelsesfare.

– Jeg har gjennom to rettsmøter bedt om åpne dører under fengslingsmøtene, noe jeg ikke har fått medhold i. Når også kjennelsen fra møtet blir forbudt offentlig gjengitt, er jeg dessuten fullstendig avskåret fra å kunne kommentere grunnlaget ytterligere, selv om jeg gjerne skulle gjort det, sier advokaten til Dagbladet.

Under tirsdagens fengslingsmøte ba ikke Spesialenheten for politisaker om forlenget isolasjon for Jensen.

– I praksis er ikke hverdagen hans noe annerledes selv om det ikke er isolasjon. Det oppleves ikke noe annerledes, sier Hagen.

Advokaten sier han har samme oppfatning som tidligere når det gjelder mistanken mot Jensen.

– Etter hvert som tiden går, etterforskningen skrider fram og min klient parerer spørsmålene han får i avhør, mener jeg mistanken svekkes, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus