Timosjenko i hardt vær over lekket telefonsamtale

Tidligere statsminister Julia Timosjenko mener deler av den lekkede telefonsamtalen er manipulert. Foto: Cathal McNaughton / Reuters / NTB scanpix.
Tidligere statsminister Julia Timosjenko mener deler av den lekkede telefonsamtalen er manipulert. Foto: Cathal McNaughton / Reuters / NTB scanpix.

Russiske medier har presentert et lydopptak hvor Ukrainas tidligere statsminister Julia Timosjenko i grove ordelag tilsynelatende maner til utslettelse av russerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Timosjenko, som er en svært kontroversiell person både i Russland og Ukraina, bekrefter at stemmen på båndet er hennes, men mener noen av formuleringene er blitt manipulert.

– Man må gripe til våpen og utslette disse forbannede «katsapene» sammen med lederen deres, sier Timosjenkos stemme på russisk i den lekkede telefonsamtalen som ble publisert på russisk fjernsyn og lagt ut på nettstedet YouTube mandag. «Katsap» er en nedlatende betegnelse for russere på ukrainsk.

Les også: Timosjenko: - Russland har mistet Ukraina for alltid

I samtalen med et ukrainsk parlamentsmedlem diskuterer hun angivelig Russlands annektering av Krim-halvøya, hvor flertallet er russiskspråklig. I det lekkede opptaket sier den tidligere statsministeren at russerne ikke ville ha greid å ta Krim dersom hun hadde vært ved makten.

– Jeg ville ha funnet en måte å gjøre av med disse drittsekkene på, sier stemmen på båndet.

På Twitter sier Timosjenko at samtalen fant sted, men at delen om at de åtte millioner russerne i Ukraina burde blitt atombombet, er manipulert. Hun beklager skjellsordene.

Timosjenko ble nylig løslatt fra fengsel, hvor hun sonet en dom for maktmisbruk. Tilhengerne hennes mener dommen var politisk motivert.

Les også: Solberg møter Timosjenko

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus