Samboertesten ser dine private meldinger

Samboertesten har blitt populært tidsfordriv på Facebook, men ikke alle vet hva appen samler inn av informasjon. Foto: Ap / NTB scanpix.
Samboertesten har blitt populært tidsfordriv på Facebook, men ikke alle vet hva appen samler inn av informasjon. Foto: Ap / NTB scanpix.

«Samboertesten» har blitt en populær app på Facebook, men ikke alle vet at appen samler inn store mengder privat informasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samboertesten har blitt populær. Foto: Skjermdump FacebookSamboertesten har blitt populær. Foto: Skjermdump Facebook

Den svenskutviklede samboertesten har gått sin seiersgang i hjemlandet, og er også populær her i Norge.

Den uhøytidelige Facebook-appen forteller deg hvem av dine Facebook-venner du fungerer best som samboer med, og hvor dere eventuelt bør bo.

Appen har vært en suksess for selskapet Fastighetsbyrån, som anslår at mer enn 1,2 millioner Facebook-brukere har prøvd samboertesten.

Det mange ikke vet, er at de gir appen innsyn i store mengder privat informasjon når de tar appen i bruk. Samboertesten får blant annet tilgang til dine private meldinger, skriver svenske Expressen.

Les også: Dette kan skje når du poster et bilde på nett

– Appen går gjennom flere parametere i profilen din, men det er ingen informasjon som lagres. Den finner punkter der man har flest berøringer med sine venner, det kan for eksempel være hvilke arrangementer man har vært på eller hvilke ting man begge liker, sier pressesjef Tove Widemar i Fastighetsbyrån til Expressen.

Avisen skriver at testen også samler inn vennelister, statusoppdateringer, relasjoner, fødselsdager, arbeidsplasser, arrangementer og likes fra brukernes profiler.

Fastighetsbyrån bedyrer at det kun er navn og Facebook-ID som lagres, og at det utelukkende er datamaskiner som utfører profilanalysen som fører frem til din anbefalte samboer.

Les også: Slett Facebook-søkene dine

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus