Kidnappede FN-ansatte reddet

Det vestlige ekteparet som ble kidnappet i Jemens hovedstad Sana, er befridd av jemenittiske sikkerhetsstyrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsstyrkene sporet opp de to kidnapperne i et hus der ekteparet ble holdt fanget. Både FN-diplomaten og kona hans kom fra det uten skader, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Jemens innenriksminister bekrefter at en italiensk FN-ansatt har blitt befridd tirsdag.

Ble bortført

Naboer skal ha hørt høye smell, men det er ikke bekreftet at det kom til skuddveksling mellom sikkerhetsstyrkene og kidnapperne.

Det vestlige ekteparet ble bortført tidligere på dagen tirsdag. Ekteparets bil, som skal være pansret, ble sperret inne mellom en taxi og en varebil. Da de to gikk ut av bilen for å protestere på kjøringen, kom de væpnede mennene ut av taxien. De tvang dem inn i en av de to bilene og kjørte fra stedet, opplyser øyenvitner.

Bortføringen skjedde i det strengt bevoktede Hada-distriktet, der det ligger flere ambassader, opplyser diplomatkilder til byrået.

Mange kidnappinger

Det har vært flere eksempler på at vestlige statsborgere er blitt bortført i landet. Siden slutten av januar har tre europeere blitt bortført i Jemen, den siste av dem var en britisk lærer som ble kidnappet i Sana i februar.

Også en tsjekkisk lege, en britisk oljearbeider og en tysker er blitt bortført den siste tiden.

Jemen, som er det fattigste landet på den arabiske halvøya, har lenge vært herjet av vold knyttet til ytterliggående islamister fra al-Qaida, separatisme sør i landet og et sjiamuslimsk opprør i nord. Tidligere har det også vært en rekke sammenstøt mellom ulike klaner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus