Jensens forsvarer: – Skuffet, men ikke overrasket

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar i år. Han er siktet for grov korrupsjon fordi han skal ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av store mengder hasj. Foto: NTB scanoix.
Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar i år. Han er siktet for grov korrupsjon fordi han skal ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av store mengder hasj. Foto: NTB scanoix.

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble i Oslo tingrett tirsdag varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tingretten tok påtalemyndighetens begjæring til følge i sin helhet, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til NTB.

Hagen sier han er skuffet, men ikke overrasket over kjennelsen.

– Det er ikke uvanlig at påtalemyndigheten på dette stadiet av etterforskningen får medhold i fengslingsbegjæringen.

Advokaten sier han skal snakke med Jensen torsdag, og da skal de diskutere og ta stilling til hva de skal gjøre videre – blant annet om kjennelsen skal ankes eller ikke.

Les også: Mistanken mot Jensen er ikke svekket

Jensen møtte ikke selv da Oslo tingrett skulle ta stilling til eventuell videre varetekt i saken tirsdag. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, etter begjæring fra Spesialenheten for politisaker.

Spesialenheten og etterforskningsleder Liv Øyen begjærte Jensen varetektsfengslet i fire nye uker, men ba ikke om videre isolasjon for den siktede polititoppen.

Advokat Hagen, ba om løslatelse for sin klient, som hele tiden har avvist alle beskyldninger om korrupsjon.

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar i år. Han er siktet for grov korrupsjon fordi han skal ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av store mengder hasj.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus