18-åring mystisk forsvunnet

Åsmund Tveten fra Oslo har vært savnet siden lørdag 22. mars. Forsvinningen fremstår som et mysterium for politiet. Foto: Politiet / Privat
Åsmund Tveten fra Oslo har vært savnet siden lørdag 22. mars. Forsvinningen fremstår som et mysterium for politiet. Foto: Politiet / Privat

Har du sett Åsmund Tveten? På lørdag forsvant 18-åringen fra sitt hjem i Oslo. Etterforskning viser at han selv tok ut 25.000 kroner før han satte seg på toget til Bergen, en by han aldri har vært i før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åsmund Tveten beskrives som skoleflink, frisk og aktiv. Foto: Politiet / PrivatÅsmund Tveten beskrives som skoleflink, frisk og aktiv. Foto: Politiet / Privat

Nå går politiet ut med navn og bilde i håp om at publikum kan hjelpe dem i den mystiske forsvinningssaken.

18 år gamle Åsmund Tveten ble sist sett hjemme i Oslo rundt klokken 13 lørdag 22. mars. Siden har ingen sett ham, noe som kommer svært overraskende på venner og familie.

– Dette er en høflig og blid gutt, som er kjent for å aldri bryte avtaler, sier Anders Oksvold ved oslopolitiets savnetgrupppe til ABC Nyheter.

– Det er ingenting som skulle tilsi at han ble borte. Det kom svært brått på for familie og venner. Vi forstår ikke hva som har skjedd, men muligens har han et ønske om å skjule seg eller forsvinne, sier Oksvold til Bergens Tidende.

Tok ut 25.000

Foreløpig mistenker ikke politiet noe kriminelt.

– Vi vet han har tatt ut et større kontantbeløp og gått på toget på Oslo S lørdag ettermiddag og trolig kommet til Bergen lørdag kveld. Han har hatt turutstyr med, og mobiltelefonen hans slo inn i Liamyrane i Åsane søndag kveld. Den var kun aktiv i noen sekunder, forteller Oksvold til Bergens Tidende.

Tveten skal ikke ha vært i Bergen før.

En annen forvirrende opplysning i saken er at 18-åringen også kjøpte billett med Rørosbanen fra Oslo til Tolga, med avgang søndag ettermiddag.

– Han kunne rekke å komme tilbake fra Bergen for å ta Rørosbanen på søndag, men dette har vi slått fra oss på bakgrunn av telefontreffene i Bergen, sier Oksvold til ABC Nyheter tirsdag kveld.

Politiet skal også ha fått inn en rekke tips fra folk i Bergen som skal ha observert en ung østlending som stemmer med beskrivelsen.

Ber om publikums hjelp

Ifølge politiets etterlysning har 18-åringen en høyde på 183 cm og en vekt på rundt 85 kg. Han har mørkt hår, og kan ha hatt på seg en rød North Face allværsjakke merket med KLP Eiendom, blå Adidas joggebukse og brune støvletter da han forsvant.

Tveten viste uvanlig oppførsel i tiden før han forsvant. Klassekameratene skal ha reagert på at den ellers så utadvendte og blide gutten forlot skolen uten å si adjø på torsdag.

Nå ber politiet om publikums hjelp til å oppspore 18-åringen. De frykter at han kan befinne seg ute i terrenget siden han hadde turutstyr med seg.

– Vi har god tro på å finne ham i god behold. Han kan ha tatt seg en impulstur uten å innse konsekvensene og hvilket apparat som igangsettes ved en slik situasjon, avslutter Anders Oksvold ved savnetgruppen.

Alle som har tips i saken bes ringe savnetgruppen eller kriminalvakten i Oslo på telefon 22 66 91 89 / 22 66 99 66.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus