Hoppet fra One World Trade Center:Våghalser hoppet fra skyskraper – nå må de stå til ansvar

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i New York ante ikke hvem fallskjermhopperne var eller hvor de kom fra. Nå har det dukket opp en video på YouTube som har svaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var midt på natten 30. September at flere vitner meldte at det kom menn dalende fra himmelen på nedre Manhattan. Flere overvåkningskameraer viste også at flere svartkledde menn landet i fallskjerm midt på gatene før de løpte fra stedet-

Først denne uka kom svaret på mysteriet. Fallskjermhopperne la selv ut en video fra hoppet på YouTube, samtidig som de meldte seg for politiet.

Se videoen øverst i artikkelen.

De fire mennene innrømmer å ha brutt seg inn i den nye One World Trade Center-skyskraperen, tatt seg til toppen for så å hoppe ut. Tre av mennene hoppet, mens en fjerde holdt utkikk.

Bakgrunn: Mystiske fallskjermhoppere landet nær Ground Zero

Erfarne basehoppere

Alle de fire skal være erfarne basehoppere og var bevisste på å hoppe midt på natten, mens det ikke er mye trafikk eller personer i området. Det betyr lite for påtalemyndighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Disse mennene brøt loven og satte seg selv og andre i fare. Disse arrestasjonene bør sende en klar beskjed til andre som funderer på å misbruke et landemerke på denne måten. De vil bli sporet opp og stilt til ansvar. Å være en våghals betyr ikke at har immunitet fra loven, sier William Bratton i NYC-politiet ifølge NBC News.

16-åring brøt seg inn

Gjennombruddet skjer bare uker etter at politiet pågrep en 16 år gammel gutt som hadde sneket seg til topps i samme bygning (Se video nederst).

Se også: Her bygges nye World Trade Center på to minutter

One World Trade Center blir offisielt USAs høyeste bygning med sine 541 meter når den åpnes i sommer.