PST sirkler inn norsksomalier etter terrorangrep

PST sirkler inn norsksomalier etter terrorangrep
PST sirkler inn norsksomalier etter terrorangrep

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har sirklet inn konkrete personer etter at terrorgruppen al-Shabaab påsto at en norsksomalier deltok i et selvmordsangrep i Somalia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi håper vi kan komme dit at vi kan fastslå med veldig stor sannsynlighet om dette er eller ikke er samme mann. Vi sitter med ulike navn og arbeider konkret opp mot personer. I løpet av en ukes tid burde vi kunne si noe om dette arbeidet, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB tirsdag.

Har kommet lenger

Tirsdag i forrige uke eksploderte en bil fullastet med sprengstoff utenfor et hotell i byen Buulo Burde i Somalia som hadde blitt gjenerobret fra al-Shabaab.

av FN-støttede afrikanske styrker.

Ifølge VG hevdet gruppen dagen etter selvmordsangrepet at en norsksomalier var hovedmannen bak angrepet, hvor minst åtte mennesker skal ha blitt drept og rundt ti personer såret.

Les også: PST mener terrortrusselen har økt

– Vi er kommet lenger, men det er for tidlig å si noe om vi har funnet den riktige personen, sier Bernsen.

Vanskelig arbeid

Identifiseringsarbeidet er krevende av flere grunner. Gjerningsmannen omkom i eksplosjonen som fullstendig pulveriserte bilen som bomben var plassert i. Alt som er igjen etter den voldsomme eksplosjonen er en hjulaksling og en liten haug med forbrente karosserirester.

I tillegg sier Bernsen at det er generelt vanskelig å finne riktig identitet på personer i miljøene sikkerhetstjenesten nå leter i.

PST forsøker å få klarhet i hvilket forhold den påståtte norsksomalieren har hatt til Norge, hvor lenge han har vært i landet og når han eventuelt reiste tilbake til Somalia.

En talsmann i al-Shabaab har oppgitt et konkret navn på en person med tilknytning til Norge og som samsvarer med én person i det norske folkeregisteret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus