Slik ser en misbruker ut

Ved hjelp av arrestasjonsbildene av 100 personer tatt for rusmisbruk, har en amerikansk organisasjon forsøkt å skape ansiktet til den gjennomsnittlige misbrukeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Målet med prosjektet er å vise hvilken effekt ulike stoffer har på utseende til folk, skriver recovery.org på sine nettsider.

Ved hjelp av bilder som ble tatt av personer som var blitt arrestert for enten bruk av marihuana, metamfetamin eller fyllekjøring, har den amerikanske organisasjonen satt sammen det de mener er fjesene til en gjennomsnittlig misbruker i USA.

Se også: 3D-printing brukt til å rekonstruere ansiktet til 29-åring

Bildene av de 100 personene ble lagt oppå hverandre og dannet den kvinnelige og mannlige versjonen av de tre gruppene misbruk.

Se resultatet i videoen øverst i artikkelen

Ifølge recovery.org har marihuanamisbrukerne rundere trekk, mens de som bruker metamfetamin blir tynnere i fjeset, får hengende kinn og innsunkede øyne. De som er tatt for fyllekjøring ser ifølge organisasjonen ut som folk flest.

Se også: Se den hjemløse mannens ekstreme forvandling

Hvert år blir 2,8 millioner personer i USA arrestert for besittelse av narkotika eller påvirkning av narkotika eller alkohol.

Gjennomsnittsfjesene recovery.org kom fram til ser relativt pene ut. Grunnen skal være at jo mer gjennomsnittlig og symmetrisk et fjes er, jo mer attraktivt er det.

Personvernpolicy