Åpen for alle - alltid

Touré-trippel da Fulham ble knust

Video: TV 2
Video: TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anført av tremålscorer Yaya Touré viste Manchester City gullform med 5-0 hjemme mot Fulham lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

City står med 63 poeng etter 28 kamper. Seks poeng skiller opp til serieleder Chelsea, men London-laget har spilt hele tre kamper mer enn de lyseblå.

Yaya Touré er oppe i 16 Premier League-scoringer denne sesongen.

– Ikke alle midtbanespillere scorer 20 mål i løpet av en sesong, så Yaya Touré er en veldig viktig spiller, sa City-manager Manuel Pellegrini.

– Det er første gang jeg scorer hat trick. Jeg er veldig glad, sa tremålsscoreren selv.

John Arne Riise og Brede Hangeland spilte hele kampen for jumbo Fulham, men nordmennene fikk en stri dag på jobb. Det meste raknet for bortelaget da Alvaro Negredo fikk straffespark etter en takling fra Fernando Amorebieta etter 25 minutter.

Les også: Mer Solskjær-trøbbel etter Suárez-trippel

Så rødt

Touré scoret på straffesparket og ivorianeren doblet ledelsen etter et nytt straffespark etter 54 minutter. Da ble Amorebieta utvist etter å ha felt David Silva. Etter 65 minutter satte Touré vakkert inn 3-0. Mot slutten kunne Fernandinho og Martin Demichelis øke ledelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter det første straffesparket slapp vi oss løs og kunne ha scoret flere mål. Jeg er ikke bare glad for de fem målene vi scoret, men det var også veldig viktig måten vi forsvarte oss på, mente Pellegrini.

Les også: Rooney avgjorde med dobbel mot West Ham

Balansert

– Når du hele tiden angriper er det ikke alltid like lett å unngå å slippe inn. Vi har fire strake kamper uten baklengsmål i Premier League. Det er veldig viktig å være et balansert lag, sa Citys manager.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kommer en tøff periode for City. Allerede tirsdag venter Manchester-derby mot United på Old Trafford. Og neste uke tar de himmelblå turen til London hvor Arsenal venter. City har også igjen bortekamp mot Liverpool i det som blir en hektisk PL-avslutning med tre hengekamper.

Les også: Grusomt jubileum for Wenger

– Laget spilte godt. All ære til manageren for at vi spiller angrepsfotball og presser høyt i banen. Det er veldig lett for meg å bidra når vi spiller slik. Vi har kun én ting å tenke på, Premier League. Chelsea har to ting å konsentrere seg om (liga og mesterliga). Det blir veldig, veldig jevnt og tøft, sa Touré.