Mer Solskjær-trøbbel etter Suárez-trippel

Video: TV 2
Video: TV 2

Cardiff ledet to ganger hjemme mot Liverpool, men Ole Gunnar Solskjær måtte se at gjestene slo tilbake og vant 6-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelsk fotball lørdag:

Eliteserien (31. runde):

Chelsea – Arsenal 6-0, Cardiff – Liverpool 3-6, Everton – Swansea 3-2, Hull – West Bromwich 2-0, Manchester C. – Fulham 5-0, Newcastle – Crystal Palace 1-0, Norwich – Sunderland 2-0.

Senere kampstart (18.30): West Ham – Manchester U.

Spilles søndag: Tottenham – Southampton, Aston Villa – Stoke.

Mesterskapsserien (37. runde):

Derby – Nottingham Forest 5-0, Barnsley – Bournemouth 0-1, Birmingham – Reading 1-2, Blackburn – Leicester 1-1, Blackpool – Huddersfield 1-0, Brighton – Ipswich 0-2, Charlton – Burnley 0-3, Doncaster – Sheffield W. 1-0, Leeds – Millwall 2-1, Middlesbrough – Queens Park Rangers 1-3, Wigan – Watford 2-1, Yeovil – Bolton 2-2.

1. divisjon (38. runde):

Sheffield U. – Wolverhampton 0-2, Brentford – Coventry 3-1, Colchester – Bristol C. 2-2, Gillingham – Crewe 1-3, Notts County – Carlisle 4-1, Oldham – Crawley 1-0, Peterborough – Rotherham 0-1, Port Vale – Tranmere 3-2, Shrewsbury – Bradford 2-1, Stevenage – Milton Keynes Dons 2-3, Swindon – Preston 1-0, Walsall – Leyton Orient 1-1.

2. divisjon (38. runde):

Mansfield – Chesterfield 0-0, Accrington – Plymouth 1-1, Bury – Dagenham & Redbridge 1-1, Exeter – Fleetwood 3-0, Morecambe – Northampton 1-1, Portsmouth – York 0-1, Scunthorpe – Burton 1-0, Torquay – Newport 0-1, AFC Wimbledon – Cheltenham 4-3, Wycombe – Rochdale 0-2.

Spilt fredag: Bristol R. – Southend 0-0, Oxford – Hartlepool 1-0.

Dermed fortsetter motgangen for waliserne, som ligger på nedrykksplass i Premier League. Etter det sure overtidstapet mot Everton sist, håpet Solskjær å sette en stopper for Liverpools gullambisjoner. Det så lenge lyst ut, men i 2. omgang var Liverpool ustoppelige.

– Vi er skuffet over at vi ikke fikk med oss noe. Vår prestasjon i 1. omgang var fantastisk, sa Solskjær.

– Prestasjon var igjen god, men vi føler oss hardt straffet over det tredje baklengsmålet, hvor to av våre spillere var ute av spill, la nordmannen til.

Les også: Rooney avgjorde med dobbel mot West Ham

Trøsten for nordmannen får være at det kommer poengmuligheter mot andre lag i trøbbel fremover. West Brom (b), Crystal (h), Stoke (h), Sunderland (b) er fire av de fem neste kampene for Cardiff. Det er trolig i de kampene rødtrøyene må ta poengene som skal redde PL-statusen. For Southampton (b), Newcastle (b) og Chelsea (h), som er de øvrige gjenstående kampene, er neppe de enkleste kampene for poeng i innspurten.

Les også: Grusomt jubileum for Wenger

– Nå går vi inn i en svært viktig kamp mot West Bromwich neste helg. Lagene rundt oss tapte også i dag. Vi skal slåss videre, sa Solskjær.

1,12 mål per kamp

Cardiff innledet friskt i lørdagens kamp. Liverpool var svake bakover, og det var ikke ufortjent at Jordon Mutch ordnet 1-0 med et skudd fra 16 meter etter bare ni minutter. Luis Suárez utlignet fra fem meter etter et drøyt kvarter, mens Fraizer Campbell ga vertene ledelsen på ny etter 25 minutter. Cardiff-spissen parkerte Liverpool-stopper Daniel Agger før han enkelt scoret med venstrefoten. Like før pause utlignet Martin Skrtel med en styring fra fem meter.

Etter pause handlet det mest om effektive Liverpool. Skrtel headet inn 3-2 etter å ha vunnet en duell mot Steven Caulker etter 54 minutter. Scoringen var stopperens sjette for sesongen. Suárez skulle også bli tomålsscorer da han ordnet 4-2 etter at timen var spilt.

Les også: Touré-trippel da Fulham ble knust

Hyllet Suárez

Daniel Sturridge, som hadde et lekkert hælspark på 4-2-målet, satte selv inn 5-2 etter at Suárez hadde stått for frispillingen. Like før slutt reduserte Mutch til 3-5, men den scoringen kom altfor sent til å bety noe. Og på overtid kunne i stedet Suárez score sitt tredje mål for ettermiddagen. Liverpools uruguayanske toppscorer er oppe i hele 28 mål denne på 25 kamper denne sesongen. Det gir 1,12 mål per kamp i snitt per kamp.

– Suárez er en topp, topp spiss, en kriger og en optimist, sa Solskjær om Liverpools goalgetter.

Fansen protesterte

Sturridge har dermed scoret i 17 av 22 Premier League-kamper denne sesongen. Cardiff-fansen brukte for øvrig kampen til å protestere litt mot eier Vincent Tan. Med blå og hvite skjerf viste supporterne hva de mener om at Tan har skiftet klubbfarge til rødt.

Liverpool hadde ikke vunnet i Cardiff siden 1. april 1929. Og Ole Gunnar Solskjær står fortsatt med bare to seirer i løpet av elleve PL-kamper.

Personvernpolicy