Åpen for alle - alltid

Flere redningsaksjoner for værfaste i Hordaland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 21 personer i Hordaland fikk bergingshjelp etter å ha blitt værfaste lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen av personene som har fått bergingshjelp lørdag, har vært skadd.

– Dårlig sikt har trolig vært hovedproblemet. Det er en del nysnø i fjellet, og da er det tungt å bevege seg, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til NTB.

Wallestad forteller videre at en del folk går opp på byfjellene i Bergen uten å være kledd for dårlig vær, og påpeker at været kan endre seg raskt.

Værfast på Finse

Klokken 16.19 fikk politiet melding om at åtte personer satt værfaste på Klemsbuhytta på Finse. Røde Kors ble sendt for å hente personene med snøscooter, og alle ble funnet i god behold.

Rundt 25 minutter senere meldte politiet at ytterligere to nedkjølte personer mellom Finse og Hallingskeid var brakt i sikkerhet av Røde Kors.

Noe tidligere på ettermiddagen, klokken 15.38, fikk politiet melding om fra en mann sto værfast på toppen av fjellet Lønahorgi på Voss. Mannen var godt kledd og hadde funnet ly, men det var dårlig vær og ingen sikt i området. Snøscootere og tråkkemaskiner ble sendt til stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk været der du er

Rundt klokken 18.30 melder politiet at mannen er funnet, og er i god behold. Han hadde gravd seg ned ved en stolpe, melder politiet på Twitter.

Ingen skadd

Fem andre personer mistet sporet på en skitur på Finse lørdag, og gikk seg vill. Ti snøscootere ble satt inn i søket, og alle personene ble funnet i god behold.

Ytterligere fem personer, som var tynnkledde, ble lørdag ettermiddag værfaste på toppen av fjellet Ulriken i Bergen. Alle fem ble hentet ned av Ulriksbanen.

Wallestad sier Hordaland politidistrikt har vært heldig med mye redningspersonell ute i Finse-området, som har vært utstyrt med blant annet snøscooter.