Svendsen:

– Det er bare å beklage

Johannes Thingnes Bø kom på 12.-plass under mennenes jaktstart i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen lørdag. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Johannes Thingnes Bø kom på 12.-plass under mennenes jaktstart i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen lørdag. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

De norske skiskytterherrene beklaget overfor Kollen-publikummet at det heller ikke lørdag ble noen topplassering på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannes Thingnes Bø tråkket til på sisterunden og gikk seg inn til 12.-plass som beste nordmann på jaktstarten. Østerrikeren Simon Eder skjøt feilfritt og vant klart. De sterkeste norske løperne hadde derimot en tung dag på standplass, og for noen virket det også som om kroppen har tatt ferie noen dager for tidlig.

– Det er selvfølgelig en veldig stor nedtur for det norske laget. Vi skal alltid ha én på pallen, og vi hadde utgangspunktet til å klare det. Det er bare å beklage, sa Emil Hegle Svendsen.

Bakgrunn: Eder vant jaktstarten i Holmenkollen

Han gikk ut som tiendemann, men endte som nummer 20 etter et tungt løp.

– Det gikk dårlig fra start for min del. Når man er på hjemmebane har man lyst til å gå bra. Jeg har masse familie og venner på tribunen, så motivasjonen er der. Men det holder ikke å være motivert når man ikke har form, la Svendsen til.

Tungt

Lars Berger hadde beste norske utgangspunkt med 7.-plass etter torsdagens sprint. Han skjøt fem bomskudd og ble nummer 21. Den dystre norske resultatlisten så slik ut:

  • 12: Johannes Thingnes Bø (3 bom)
  • 15: Lars Helge Birkeland (2)
  • 20: Emil Hegle Svendsen (3)
  • 21: Lars Berger (5)
  • 31: Erlend Bjøntegaard (1)
  • 32: Ole Einar Bjørndalen (6)
  • 42: Vetle Sjåstad Christiansen (5)

– Det var kjedelig. Vi får håpe det var et unntak. Heldigvis får vi en ny sjanse i morgen, sa Berger, som bommet to ganger på hver av de stående skytingene.

– Det var litt skiftende vind, men det er likt for alle. Det var fast og fint i sporet, forklarte han.

Les også: Ny andreplass for Berger

Svensk suksess

Også Bø slo fast at det er på tide med en norsk herreløper på seierspallen etter fellesstarten som avslutter verdenscupen søndag. Men helt mørkt så han ikke på jaktstarten heller.

– Det var masse bra. Jeg gikk fort på si og hadde en bra finish på sisterunden, så det var synd jeg bommet så mye, sa stryningen.

De svenske herreløperne hadde en betydelig bedre dag. Før siste skyting hang både Björn Ferry og Carl Johan Bergman med i seierskampen, men Eder avgjorde med nok en feilfri serie.

Alexander Loginov knep 2.-plassen foran Ferry og Bergman.

Personvernpolicy