Elev med Downs får likevel dra til Spania

18-åringen med Downs syndrom ved en videregående skole i Stjørdal får likevel dra på utvekslingstur til Spania, etter at klassen hennes dro på turen uten å si fra til jenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste i klassen til Karoline Ånstad Arntsen (18) dro på studietur til Spania. 18-åringen satt igjen hjemme fordi skolen ikke skal ha sagt ifra om turen verken til henne eller foreldrene.

Foreldrene reagerte sterkt på at de ikke hadde mottatt noen informasjon om turen, og fredag ble det arrangert et møte mellom ledelsen ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal og Karolines familie.

Etter møtet ble det klart at 18-åringen likevel får dra til Spania. Torsdag reiser hun sammen med sin assistent til resten av klassen, skriver Adresseavisen.

Bakgrunn: Lærere sa ikke fra om studietur til elev med Downs

Mor og verge Catherine Ånstad Arntsen er svært fornøyd med måten saken etter hvert har blitt håndtert av skolens ledelse. Karolines foreldre er overbevist om at datteren vil få stort utbytte av den siste uka på Gran Canaria.

Påtroppende rektor ved skolen, Odd-Inge Strandheim, beklager at Karoline ikke fikk tilbud om å være med.

– Eleven og foresatte har ikke fått den informasjonen de skulle fått, og eleven hadde derfor ingen reell mulighet til å være med. Det beklager vi sterkt. Nå skal vi sikre oss at det ikke skjer igjen, sier Strandheim.

Hovedpersonen selv er naturlig nok fornøyd med avgjørelsen.

Personvernpolicy