Senterpartiets valgkomité delt om nestledere

Flertallet vraker Ola Borten Moe som nestleder i Senterpartiet. Foto: NTB scanpix
Flertallet vraker Ola Borten Moe som nestleder i Senterpartiet. Foto: NTB scanpix

Flertallet i Sps valgkomité ønsker Trygve Slagsvold Vedum, Anne Beathe Tvinnereim og Janne Sjelmo Nordås som ny ledertrio. Et mindretall ønsker Ola Borten Moe som første nestleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet på seks ønsker Tvinnereim som første nestleder og Nordås som andre nestleder, mens et mindretall på fire mener Borten Moe bør bli første nestleder og Tvinnereim andre nestleder.

Eli Blakstad, Bjørn Arild Gram, Ann-Sissel Enoksen og valgkomiteens leder Terje Riis-Johansen utgjør mindretallet som ønsker Borten Moe med videre.

– Borten Moe har betydelig rikspolitisk erfaring, sier Riis-Johansen om sitt valg til NTB.

Les også: Ni fylkeslag vil vrake Borten Moe

Enige om Vedum som leder

Valgkomiteen innstiller som forventet Trygve Slagsvold Vedum som ny leder etter Liv Signe Navarsete.

– Valgkomiteen mener Slagsvold Vedum kan snu en vanskelig periode for partiet. Vi mener vi fortsatt har nok tid til at valget i 2015 kan bli bra. Vår oppskrift er samling, lagbygging og imøtekommenhet, sier Riis-Johansen.

Valgkomiteen er også samstemt om to innstillinger til det øvrige sentralstyret. Hvilken innstilling som gjelder, er avhengig av landsstyrets valg av ledertrio.

Les også: Flertall for Tvinnereim, men Borten Moe vil fortsette

Går av etter intern strid

Liv Signe Navarsete varslet tidligere i år sin avgang som leder for Senterpartiet. Det skjedde etter en intern strid som følge av det historisk dårlige valget i fjor høst. Innstillingen til ny ledertrio og nytt sentralstyre skal behandles på et ekstraordinært landsmøte mandag 7. april.

– Det er ingen tvil om at vi har vært igjennom og fortsatt er inne i en vanskelig periode for partiet. Det er mer personfokus enn det bør være. Det fremmes kritikk av partikollegaer. Det er for liten vilje til å se hvorfor en har ulike standpunkter. Det er ingen oppskrift for suksess, men valgkomiteen mener vi kan snu dette, sier Riis-Johansen.

Fredag sa Vedum at han stiller til valg som ny leder etter Navarsete. Marit Arnstad ble tidligere nevnt som en kandidat, men i februar sa hun at hun ikke vil gå inn i partiledelsen.

Personvernpolicy