Flyktninger reddet utenfor Sicilia

Afrikanske migranter utenfor et flyktningsenter i den spanske enklaven Melilla onsdag. Foto: Reuters/NTB scanpix
Afrikanske migranter utenfor et flyktningsenter i den spanske enklaven Melilla onsdag. Foto: Reuters/NTB scanpix

Over 2.000 migranter og flyktninger i overfylte båter er blitt reddet utenfor Sicilia de siste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Migrantene har ankommet i 13 båter i løpet av de siste to døgnene, opplyste italienske myndigheter onsdag. Menneskesmuglerne som organiserer de farefylte reisene over Middelhavet, kan ha sendt av gårde mange båter fordi det har vært godt vær og lite vind.

Det var både menn, kvinner og barn i de skrøpelige farkostene, ifølge BBC. Noen av dem kommer fra Syria og Eritrea. I Syria har borgerkrigen rast i tre år, mens Eritrea er kjent for sitt strenge og undertrykkende regime.

Tirsdag forsøkte rundt 1.000 migranter å storme piggtrådgjerdene som omgir den spanske enklaven Melilla ved kysten av Marokko. Om lag 500 klarte å komme seg gjennom.

Mange av dem måtte ha legebehandling etter å ha klatret over gjerdene. Antallet som klarte å ta seg inn i Melilla, var det høyeste siden en lignende hendelse i 2005.

Tidligere i år krevde EU en forklaring etter at spanske politifolk skjøt med gummikuler mot migranter som forsøkte å svømme til enklaven Ceuta, som også ligger ved kysten av Marokko. 15 mennesker omkom i hendelsen, men Spanias regjering benekter at skuddene utløste panikk eller forårsaket dødsfallene på andre måter.

Personvernpolicy