– Stoltenberg brukte vinterferien til NATO-samtaler

Leder i Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg, her under spørretimen på Stortinget onsdag, skal ifølge Dagens Næringsliv hatt samtaler om NATO-jobben med USAs utenriksminister John Kerry og sikkerhetsrådgiver Susan E. Rice.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Leder i Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg, her under spørretimen på Stortinget onsdag, skal ifølge Dagens Næringsliv hatt samtaler om NATO-jobben med USAs utenriksminister John Kerry og sikkerhetsrådgiver Susan E. Rice. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Jens Stoltenberg skal ha brukt store deler av vinterferien til å diskutere NATO-jobben med USAs utenriksminister John Kerry og sikkerhetsrådgiver Susan E. Rice.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtene foregikk i Det hvite hus og i det amerikanske utenriksdepartementet og var opprinnelig satt opp i forbindelse med Stoltenbergs verv som spesialutsending for klima, skriver Dagens Næringsliv.

Kilder opplyser til avisen at en vesentlig del av møtene i stedet ble brukt til å diskutere Stoltenbergs mulighet til å overta som generalsekretær i NATO.

Ifølge Dagens Næringsliv var det Tysklands statsminister Angela Merkel som tok initiativet til å fremme Stoltenbergs kandidatur og som lanserte ideen overfor president Barack Obama, som støttet forslaget.

23.03: Aftenposten: – Stoltenberg blir NATOs generalsekretær

Stoltenberg skal på forhånd ha fått signaler om at han var aktuell, men det var først i møtene med Kerry og Rice at han fikk ryktene bekreftet, skriver avisen.

Verken Jens Stoltenberg eller det norske Utenriksdepartementet vil bekrefte detaljer rundt prosessen, men ifølge Dagens Næringsliv skal den tidligere norske statsministeren etter samtalene i Washington ha sagt seg villig til å være kandidat.

Personvernpolicy