Mann siktet for drap på Kongsberg

Politiet har åpnet drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død i en bolig på Kongsberg onsdag kveld. En mann som ble funnet kritisk skadd på stedet, er siktet for forsettlig drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser jourhavende politijurist i Søndre Buskerud politidistrikt, Monica Hanø. Saken etterforskes som drap og forsøk på selvmord.

– Kriminalteknikere er snart på plass og vil begynne på sine tekniske undersøkelser. Vi har foreløpig ingen grunn til å tro at det er andre personer involvert i hendelsen, men vi kan ikke utelukke det ennå. Det avhenger av hva de tekniske undersøkelsene vil gi oss av svar, sier Hanø til NTB.

– Det er også for tidlig å si noe om årsak eller motiv, sier hun.

Personene ble funnet i Hans Brattebergs vei, ifølge Søndre Buskerud politidistrikt.

Savnet fra jobb

Politiadvokaten vil ikke fortelle hvilke funn politiet gjorde på stedet, heller ikke om det er funnet noe drapsvåpen. Hun ønsker heller ikke å gi noen nærmere opplysninger om de to involverte.

Den døde kvinnen var onsdag kveld ikke formelt identifisert, men Hanø opplyser at alt tyder på at både kvinnen og den skadde mannen er de personene som er registrert på den aktuelle adressen.

Se video fra stedet øverst i artikkelen.

Både mannen og kvinnen ble meldt savnet fra jobb, og etter at flere personer meldte sin bekymring, valgte politiet å ta seg inn i boligen rett før klokka 18 onsdag kveld

– Politiet tok seg da inn i boligen og fant en død kvinne og en kritisk skadd mann, forteller Hanø.

Brødre varslet

Til Laagendalsposten opplyser krimsjef Morten Ole Pedersen ved Kongsberg politistasjon at de ble varslet av sykehuset på Kongsberg.

– Brødrene hadde ikke fått tak i mannen, og de kontaktet derfor sykehuset og spurte hvorvidt han var kommet til skade og lagt inn på sykehus, sier Pedersen. Dette førte til at politiet rykket ut til boligen, som ligger i Gamlegrendsåsen.

Politiet opplyste om dødsfallet og den skadde mannen ved 21.15-tiden onsdag. Tekniske og taktiske etterforskere fra Søndre Buskerud politidistrikt var onsdag kveld på åstedet Så langt er ikke Kripos koblet inn i saken.

– Det vil bli vurdert løpende av våre krimteknikere, sier krimsjefen. Han ønsker ikke å kommentere om og eventuelt hva slags våpen som er brukt. (©NTB)

Personvernpolicy