Politileder konfrontert med opplysninger

Forsvarer Jens-Ove Hagen og etterforskningsleder Helle Kristin Gulseth fra Spesialenheten før rettsmøtet der det ble klart at politilederen fortsatt kan holdes i isolasjon. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Forsvarer Jens-Ove Hagen og etterforskningsleder Helle Kristin Gulseth fra Spesialenheten før rettsmøtet der det ble klart at politilederen fortsatt kan holdes i isolasjon. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

I et nytt avhør med Spesialenheten for politisaker onsdag ble politileder Eirik Jensen konfrontert med flere opplysninger fra etterforskningen mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hans forklaring til Spesialenheten bekymrer meg ikke. Det har vært helt uproblematisk for ham å svare på spørsmålene i dag, sier advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Avhøret onsdag var det fjerde Jensen avgir etter at han ble pågrepet for tre uker siden. Til VG sier advokaten at han tror politimannen vil bli løslatt før varetektsperioden utløper neste tirsdag.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at mistanken mot ham blir svekket for hver gang han får anledning til å svare på beskyldningene, sier Hagen.

Kommenterte Cappelen

Advokaten har i flere uker bedt om at klienten skal bli foreholdt flere konkrete opplysninger fra etterforskningen mot ham, i uttalt forvissning om at Jensen vil kunne imøtegå beskyldningene med naturlige forklaringer.

Hasjsiktede Gjermund Cappelen har trukket politimannen dypt inn i den omfattende narkotikasaken som er under opprulling i Bærum. Dette mener imidlertid advokat Hagen kan forklares med Jensens jobb og det langvarige forholdet som har eksistert mellom klienten og Cappelen.

Hagen vil ikke oppgi detaljer fra avhøret med Spesialenheten onsdag, men bekrefter overfor NRK at enkelte av utspillene Gjermund Cappelen og hans forsvarer Benedict de Vibe har kommet med i mediene, har vært tema.

– Indignert

Det tunge hemmeligholdet som hviler over etterforskningen, har imidlertid, etter hva advokaten sier, ført til at Jensen fram til nå bare har fått spørsmål om helt overfladiske ting knyttet til saken.

– Han takler det bra, men er indignert over å høre hva han anklages for, sier Hagen, som overfor Dagbladet ikke vil kommentere hvilke beskyldninger Jensen fikk høre i det fem timer lange avhøret.

Svenske beslag

Onsdag bled et også kjent at Spesialenheten får overlevert svensk politis beslagsrapport fra en ransaking av Jensens småbruk i Värmland i Sverige. Det ble bestemt i Värmland tingrett onsdag, skriver Dagbladet.

Svensk politi ransaket den korrupsjonssiktede politimannens småbruk i Värmland 24. februar, samme dag som politimannen ble pågrepet og framstilt for varetekt i Norge.

Til sammen gjorde politiet 19 beslag. Beslagene er taushetsbelagt og unntatt offentlighet, men det skal blant annet dreie seg om økonomiske dokumenter som kvitteringer.

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon. Ifølge siktelsen har han mottatt store pengebeløp for å bidra til smugling av narkotika. Han avviser alle beskyldninger.

Personvernpolicy