Kvinne funnet død på Kongsberg

En kvinne er funnet død og en mann kritisknskadd på Kongsberg Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
En kvinne er funnet død og en mann kritisknskadd på Kongsberg Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

På samme adresse er en mann funnet kritisk skadd, opplyser politiet som behandler saken som et mistenkelig dødsfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ut fra funn på stedet etterforsker vi dette som et mulig drap og forsøk på selvdrap, sier jourhavende jurist, politiadvokat Monica Hanø, til TV 2.

Politiet opplyste om dødsfallet og den skadde personen på Twitter ved 21.15-tiden onsdag.

– Vi kan bekrefte at det er funnet en død kvinne og en kritisk skadet mann, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt, til VG.

Politiet jobber med å kartlegge hva som har skjedd på stedet og har avsperret området rundt boligen der de to ble funnet.

Krimteknikere foretok sent onsdag kveld kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Politiadvokat Hanø vil ikke fortelle hvilke funn politiet har gjort på stedet, heller ikke om det er funnet noe drapsvåpen.

Møtte ikke opp på jobb

Til Dagbladet opplyser politiet at de to skal ha vært meldt savnet sent i ettermiddag da de ikke møtte opp på jobb.

– De to ble meldt savnet klokka 17.54 fordi de ikke møtte opp på jobb i dag. Politiet tok seg da inn i boligen og fant en død kvinne og en kritisk skadd mann, opplyser Monica Hamø, jourhavende jurist ved Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Til Laagendalsposten opplyser krimsjef Morten Ole Pedersen ved Kongsberg politistasjon at de ble varslet av sykehuset på Kongsberg.

– Brødrene hadde ikke fått tak i mannen, og de kontaktet derfor sykehuset og spurte hvorvidt han var kommet til skade og lagt inn på sykehus, sier Pedersen til avisen.

Rundt midnatt hadde politiet ennå ikke bekreftet at den døde kvinnen og den skadde mannen er de samme personene som er registrert på adressen, men Hanø opplyser at alt tyder på at både kvinnen og den skadde mannen er de personene som er registrert på den

Mulig drap og forsøk på selvmord

De har så langt ikke gått ut med informasjon om motiv, men sier til pressen at saken behandles som et mulig drap og forsøk på selvmord.

Så langt er ikke Kripos koblet inn i saken.

– Det vil bli vurdert løpende av våre krimteknikere, sier krimsjefen. Han ønsker ikke å kommentere om og eventuelt hva slags våpen som er brukt.

Den skadde mannen er fraktet til sykehus for behandling.

Personene ble funnet i Hans Brattebergs vei, ifølge Søndre Buskerud politidistrikt.

Personvernpolicy