Viser livsfarlig laser-lek

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå vil regjeringen totalforby all bruk og salg av sterke laserpekere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo politidistrikt har offentliggjort denne videoen fra et tilfelle der et politihelikopter ble blendet av en laserpeker. På Facebook opplyser politiet at mannen med laserpekeren ble pågrepet etter å ha blitt sporet opp av helikopterets kamera.

– Pilotene ble blendet av laseren. Dette kan gi katastrofale konsekvenser, står det å lese i Facebook-meldingen fra politiet.

De skal brukes til uskyldig lek, men kan ende som drapsvåpen. Sterke laserpekere er allerede forbudt å bruke i Norge, men nå vil regjeringen totalforby dem.

Les også: Norwegian-pilot blendet av laser på vei mot landing

– Vi sender et forslag ut på høring der vi foreslår besittelse og bruk av de sterkeste laserpekerne. De er til stor fare for de som jobber i posisjoner for å redde oss andre. Det å bli blendet av slike laserpekere kan være til stor skade for pilotene, fordi de mister nattesynet. Sterke laserpekere kan også være svært skadelige for barn, sier helseminister Bent Høie (H) til TV 2.

Regjeringen foreslår forbud mot å eie, besitte, tilvirke, importere, eksportere, bruke og selge sterke laserpekere uten godkjenning fra Statens strålevern, og sender etter planen forslaget til høring i løpet av uka.