Hoksrud fleipet om svarte og refleksbruk

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp), her sammen med veidirektør Terje Moe-Gustavsen (t.v.) får på pukkelen for å ha vitset om svarte og refleks under et arrangement i regi av Trygg Trafikk. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Statssekretær Bård Hoksrud (Frp), her sammen med veidirektør Terje Moe-Gustavsen (t.v.) får på pukkelen for å ha vitset om svarte og refleks under et arrangement i regi av Trygg Trafikk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) vitset under et seminar om at «det er vanskelig å se svarte uten refleks hvis de ikke smiler». Nå beklager han uttalelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under et seminar i regi av Trygg Trafikk at Hoksrud trampet i klaveret da han skulle beskrive problemstillinger knyttet til refleksbruk.

«Det er et stort problem når folk går uten refleks og i mørke klær. Og er det en utlending er han jo svart i hue også, om han ikke smiler da», skal statssekretæren i Samferdselsdepartementet ha sagt ifølge tilhørere som Klassekampen har snakket med.

Bård Hoksrud sier til avisen at han angrer på uttalelsene og at det aldri skal skje igjen.

– Jeg ser i etterkant at dette var dumt sagt. Og det er veldig trist om det blir oppfattet som rasistisk. Mitt budskap var jo bare at liv kan reddes ved å bruke refleks, sier han.

Personvernpolicy