Se den ville biljakten gjennom Lillestrøm

Snart kan den notoriske biltyven få sin tyvende dom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne videoen, filmet av et politihelikopter over Lillestrøm, viser en av politiets mange halsbrekkende jakter på en nå 43 år gammel mann. Mannen møter denne uka i Heggen og Frøland tingrett, tiltalt for en rekke lovbrudd, skriver VG.

Tiltalen omfatter flere tilfeller av biltyveri, innbrudd og kjøring i ruspåvirket tilstand. VG har snakket med mannen, som åpent forteller om en vane for biltyveri og politijakter som nærmest ble en avhengighet. Hans siste politijakt endte med pågripelse 11. mars i fjor, mens jakten gjengitt på videoen øverst ble filmet 7. januar 2011.

Se politiets egne bilder fra politijakten i videoen øverst i artikkelen

43-åringen anslår at han har vært med på 30-40 biljakter, og at han har stjålet et tresifret antall biler. Han har blitt dømt flere ganger tidligere, men forteller nå at han forsøker å snu livet sitt rundt. Forsvarer John Arild Aasen varsler at han under rettssaken vil legge vekt på grepene mannen har tatt.

Se også: Stjal tre biler og en fireåring i en vill biljakt i USA

– Mitt budskap til retten blir at de langvarige fengselsstraffene han har fått før ikke har virket, og at han må over på rehabilitering. Systemet har spilt fallitt i hans tilfelle, sier forsvareren til VG.

Personvernpolicy