Flertall for Tvinnereim, men Borten Moe vil fortsette

KANDIDAT: Anne Beathe Tvinnereim under Sentepartiets landsstyremøte i fjor. (Foto: NTB scanpix)
KANDIDAT: Anne Beathe Tvinnereim under Sentepartiets landsstyremøte i fjor. (Foto: NTB scanpix)

Flertallet i Senterpartiets valgkomité går inn for Anne Beathe Tvinnereim som ny første nestleder, mens et mindretall vil at nåværende første nestleder Ola Borten Moe skal fortsette. Selv sier han at han vil ta opp kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Nationen som tirsdag ettermiddag først erfarte at Tvinnereim har støtte fra flertallet i Sps valgkomité, og at komiteens mindretall støtter gjenvalg for dagens første nestleder Ola Borten Moe. Kort etter erfarte Adresseavisen det samme. Borten Moe sier at han nå er klar til å ta opp kampen for å beholde sin posisjon i partiet.

– Jeg stiller som første nestleder, opplyser Borten Moe til Adresseavisen.

Han avviser dermed at han uten videre kan flyttes ned til vervet som Sps andre nestleder, og får støtte fra en kilde i partiet som mener innstillingen var ventet, tatt i betraktning hvordan valgkomiteen er satt sammen.

– Landsmøtet har en helt annen og bredere sammensetning, og der er det ganske sikkert flertall for Ola, sier kilden.

Tvinnereim favoritt

Tvinnereim har i mange år vært en av avtroppende partileder Liv Signe Navarsetes nærmeste medarbeidere og har blitt sett på som favoritt til nestlederposten. Tvinnereim har tidligere sagt at hun stiller seg til disposisjon i et nytt sentralstyre, men har ikke ønsket å kommentere hvilken rolle hun ønsker seg.

– For å kunne svare på noe mer må jeg eventuelt få et konkret spørsmål fra valgkomiteen, sa hun til Dagsavisen tirsdag.

Det har ifølge avisen blitt sett på som umulig for valgkomiteen å klare å legge fram en enstemmig innstilling torsdag denne uken, noe som gjør at det ligger an til delt innstilling.

Les også: Sp-veteraner ber Borten Moe trekke seg

Splittelse

Til ledervervet skal Trygve Slagsvold Vedum være den eneste aktuelle kandidaten, men usikkerheten har stått rundt de to nestlederpostene.

I tillegg til nåværende nestleder Ola Borten Moe har fire øvrige kandidater blitt vurdert, ifølge Dagsavisen: Stortingsrepresentant Kjersti Toppe, tidligere politisk rådgiver Sigrid Brattabø Handegard og stortingsrepresentant Janne Skjelmoe Nordås, samt Tvinnereim.

Nationen erfarer at Toppe har gitt beskjed om at hun ikke ønsker å sitte i en partiledelse sammen med Borten Moe.

Personvernpolicy