Senterpartiets valgkomité kan velge delt løsning

Trygve Slagsvold Vedum er den eneste klare lederkandidaten, men hvem som skal bli nestleder er mer uklart. Ola Borten Moe er en sterk kandidat hos mange. Foto: NTB scanpix
Trygve Slagsvold Vedum er den eneste klare lederkandidaten, men hvem som skal bli nestleder er mer uklart. Ola Borten Moe er en sterk kandidat hos mange. Foto: NTB scanpix

Det blir etter alt å dømme lagt fram en delt innstilling når valgkomiteen i Sp skal legge fram sitt forslag til ny partiledelse. Fire kvinner er aktuelle som nestledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagsavisen har valgkomiteen gitt opp å klare å legge fram en enstemmig innstilling 20. mars.

Trygve Slagsvold Vedum er den eneste aktuelle kandidaten til ledervervet, men bakover i rekkene er situasjonen langt fra avklart.

Etter det Dagsavisen erfarer står valgkomiteen i tillegg til nåværende første nestleder Ola Borten Moe igjen med fire kandidater til nestlederpostene.

Tvinnereim favoritt

Den største favoritten er Anne Beathe Tvinnereim, som i mange år har vært en av avtroppende leder Liv Signe Navarsetes nærmeste medarbeidere. Mye tyder på at valget som første nestleder må avgjøres ved kampvoteringen mellom henne og Moe, skriver avisen. Tvinnereim har sagt at hun stiller seg til disposisjon i et nytt sentralstyre, men ønsker ikke å kommentere hvilken rolle hun ønsker seg.

– For å kunne svare på noe mer må jeg eventuelt få et konkret spørsmål fra valgkomiteen, sier hun til avisen.

De øvrige kandidatene er stortingsrepresentant Kjersti Toppe, tidligere politisk rådgiver Sigrid Brattabø Handegard og stortingsrepresentant Janne Skjelmoe Nordås.

Ifølge det Nationen erfarer, har imidlertid Toppe gitt beskjed om at hun ikke ønsker å sitte i en partiledelse sammen med Borten Moe.

Rogaland på vippen

Ifølge Stavanger Aftenblad kan Rogaland Senterparti havne på vippen i striden om Ola Borten Moe. Fylkesleder Bjarne Undheim ønsker ikke å binde de 20 delegatene.

– Vi kommer til å drøfte det i delegasjonen på forhånd, men de blir neppe bundet. Det mener jeg er prinsipielt feil når det er personvalg, sier Undheim, som heller ikke kan garantere at fylkeslaget vil følge innstillingen til valgkomiteen – selv om den er samlet.

Han kaller striden rundt Ola Borten Moe for «trist».

– Det er dårlig partikultur når vi ser slike personoppgjør i avisene. Slik skal ikke en organisasjon fungere, sier Undheim.

Rogaland Senterparti er blant de få partilagene som ikke offentlig har sagt hvilken side de er på.

Det var kritikken etter det dårlige valgresultatet som gjorde at partileder Liv Signe Navarsete i januar til slutt valgte å trekke seg som leder. Dette er bakgrunnen for at partiet vil avholde ekstraordinært landsmøte 7. april.

Personvernpolicy