Minst syv soldater drept av bilbombe i Libya

Libyere betrakter det utbredte vraket av en av bilene som eksploderte i en militærforlegning i Benghazi i Libya mandag. Foto: Reuters
Libyere betrakter det utbredte vraket av en av bilene som eksploderte i en militærforlegning i Benghazi i Libya mandag. Foto: Reuters

Minst syv libyske soldater ble drept og tolv såret av en bilbombe i Libyas nest største by Benghazi mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben eksploderte ved et militærakademi i det soldatene forlot en prisutdeling. Syv døde har ankommet sykehuset i Benghazi. Seks av de sårede har alvorlige skader.

Libyas regjering kaller angrepet en terrorhandling, og har erklært tre dagers sørgetid i landet.

Det er et ett meter dypt hull der bomben gikk av. Rundt 20 biler som sto parkert i nærheten ble skadd. Bildeler og biter av militæruniformer ble sett flere meter fra eksplosjonsstedet.

En mann ble også drept i et annet angrep i Benghazi mandag. Han ble drept av en bombe som var festet til bilen hans. Mannen er ikke identifisert.

Ingen har ennå tatt på seg ansvar for angrepene. Benghazi, der opprøret mot diktator Muammar Gaddafi startet i 2011, har de siste månedene blitt utsatt for av nesten daglige angrep fra militsgrupper som er imot sentralmyndighetene i Tripoli.

Personvernpolicy