Waleed Ahmed anker amerikansk bedrageridom

NORDMANN DØMT I USA: Waleed Ahmed er dømt for bedrageri i USA. Foto: NTB scanpix
NORDMANN DØMT I USA: Waleed Ahmed er dømt for bedrageri i USA. Foto: NTB scanpix

Waleed Ahmeds advokater har besluttet å anke dommen på elleve års fengsel for bedrageri i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Waleed Ahmed ble forrige mandag dømt av en domstol i Los Angeles.

Hans norske advokat Hans Marius Graasvold og hans amerikanske oppnevnte forsvarer Humberto Diaz har sammen besluttet at de ønsker å anke dommen, melder NRK.

Graasvold har ennå ikke fått snakket med sin klient som kun får ta én telefonsamtale i uka fra fengselet der han sitter.

Dersom Waleed Ahmed skal kunne søke om soningsoverføring til Norge, må dommen mot ham være rettskraftig. En anke kan derfor forsinke denne prosessen.

– Dersom vi får positive signaler på at en soningsoverføring kan gå raskt, kan det bli aktuelt å trekke anken, sier Graasvold til NRK.

Ahmed ble pågrepet av FBI høsten 2012 da han var på vei ut av USA. Han ble tiltalt for å ha lurt den amerikanske investoren Todd Weinberg til å tro at han satt på rettighetene til Justin Bieber-konserter i Skandinavia. Weinberg betalte 1 million dollar til nordmannen.

Ahmed er tidligere dømt i Oslo tingrett for bedrageri mot en sveitsisk investor. Han er også tiltalt for grovt bedrageri og falsk politianmeldelse i Follo etter at han hevdet at hans nye BMW var stjålet. Disse sakene venter på ham i Norge.

Personvernpolicy