Strømmen tilbake i Møre og Romsdal

Tidlig mandag morgen fikk flere tusen husstander strømmen tilbake etter det omfattende strømbruddet som følge av uværet i Møre og Romsdal søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere klokken 5 mandag morgen fikk alle kundene strømmen tilbake, ifølge Tafjord kraft. Strømmen forsvant i 22.30-tiden søndag kveld, og gikk også på Åndalsnes i Romsdal, på Vestnes og i Molde.

Tafjord kraft satte i gang egen produksjon for å dekke strømbehovet på Sunnmøre, mens strømleverandørens øvrige dekningsområder ble dekket med egen kraftproduksjon i Tafjord.

Svakere vind

Strømbruddet skyldtes et utfall på en av Statnetts forsyningslinjer inn til distriktet fra nord, men Statnett vet foreløpig ikke noe om årsaken til strømbruddet.

Like etter klokken 7 mandag morgen opplyste Sunnmøre politidistrikt på Twitter at fasttelefonlinjen fungerte igjen, etter å ha falt ut etter strømstansen. Alle anrop til politidistriktet ble besvart av nabodistriktet Nordmøre og Romsdal. Nødlinjen ble ikke berørt av strømbruddet.

Utfordrende uvær

Det var varslet mellom full og sterk storm i Møre og Romsdal natt til mandag og vindkast på mellom 25 og 30 sekundmeter.

– Vinden har løyet en god del utover natten, og uværet har gitt seg. Vi kjenner ikke alle detaljene, men er ganske sikre på at alle har fått strømmen tilbake, sier Irene Meldal i Statnett til NTB.

Tafjord kraft opplyser på sine nettsider at de hadde problemer med flere trær som hadde falt over strømledningene og forsinket prosessen med å få strømmen tilbake.