Norsk kvinnes dødsfall i Thailand trolig oppklart

GJESTEHUSET: the Laleena Guest House på øya Phi Phi i Thailand.
GJESTEHUSET: the Laleena Guest House på øya Phi Phi i Thailand.

Drammens-kvinnen Julie Bergheim (22) døde på uforklarlig vis på den thailandske ferieøya Phi Phi i mai 2009. Nye undersøkelser viser nå at kvinnen trolig ble forgiftet av et middel som ble brukt til rengjøring av hotellrom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julie Bergheim og amerikanske Jill St. Onge delte rom på the Laleena Guest House på øya Phi Phi i Thailand. Begge døde et døgn etter at de ble lagt inn på sykehus alvorlig syke. Nå viser det seg at dødsfallene trolig skyldes forgiftning etter at ofrene pustet inn aluminiumsfosfid som stammer fra et plantevernmiddel, skriver Drammens Tidende.

Bakgrunn : Les mer om hendelsesforeløpet her.

Flere turister kan ha mistet livet som følge av innånding av giftige stoffer brukt til rengjøring av hotellrom, ifølge thailandske myndigheter.

Les også: - Dødsfallene er et mysterium

Akutt gass

– Den mest sannsynlige forklaringen er den akutte gassen som oppstår ved bruk av kjemiske plantevernmidler, sier Dr. Pasakron Akarasewi i Thailands helsedepartement til det canadiske radio- og TV-selskapet CBC.

Flere av dødsofrene har hatt de samme symptomene: Oppkast, svimmelhet og misfargede negler.

Julies mor, Ina Thoresen, sier hun har mistenkt forgiftning lenge.

– Det som har kommet fram nå, er det jeg og mange andre pårørende har mistenkt hele tiden, sier Thoresen til Drammens Tidende.

Hun mener noen må stilles til ansvar for datterens død.

Les også: Bruker norsk dødsfall som mal

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus