– Syklister og fotgjengere bør betale bompenger

– Syklister og fotgjengere bør betale bompenger
– Syklister og fotgjengere bør betale bompenger

Bilistenes Aksjonsgruppe mener bomstasjonene i Trondheim er sosialt urettferdige og mener fotgjengere og syklister også bør bidra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alle benytter veien på en eller annen måte, enten de er bilister, fotgjengere eller syklister. Skal man først ha bompenger, er det rimelig at fotgjengere og syklister også betaler, all den tid veiene også kommer dem til gode, sier leder for Bilistenes Aksjonsgruppe, Johan Morten Nome, til Adresseavisen.

Han understreker at organisasjonen, som ifølge Nome har 13.700 medlemmer på landsbasis, prinsipielt er mot bompenger,

Leder for syklistenes landsforbund i Trondheim, Richard Sanders, er ikke enig i Nomes tankegang.

Helse del av regnestykket

– Man kan sikkert argumentere for at gående og syklende også skal betale, men det er slik at alle som betaler skatt er med på å betale statens bidrag til veiprosjektene. Samtidig betaler de også for kostnadene veitrafikken påfører samfunnet i form av blant annet støy og helseskader. De som går og sykler betaler allerede, bare ikke bompenger, sier Sanders.

Han mener helse bør være en del av regnestykket.

– Det er bevist at personer som er fysisk aktive sparer samfunnet for penger ved at de holder seg friske. Det er ikke et politisk ønske at folk skal sykle mindre. Vi skal doble sykkeltrafikken i Trondheim, og da sier det seg selv at man skal gjøre det attraktivt å sykle, sier Sanders.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus