Skyting over grensen mellom Israel og Libanon

Israel har skutt med bombekastere mot mål i Libanon, etter at en sprengladning eksploderte nær israelske soldater ved den libanesiske grensen. Ingen ble skadd i eksplosjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel avfyrte israelerne seks bombekastergranater mot den libanesiske Hizbollah-militsens stillinger i et ellers ubebodd område i Sør-Libanon. Ifølge en kunngjøring fra den israelske hæren ble ett av målene truffet.

Ifølge en libanesisk sikkerhetskilde skal ingen mennesker ha kommet til skade i den israelske beskytningen. Situasjonen i grenseområdene mellom Israel og Libanon har stort sett vært rolig etter at krigen mellom Israel og Hizbollah i 2006 endte uten noen klar seierherre.

Men Hizbollah-militsen har gått inn i borgerkrigen i nabolandet Syria på president Bashar al-Assads side, noe som har bidratt til å øke spenningen i grenseområdene.

Det israelske forsvaret har sagt det vil gjøre alt for å hindre transport av våpen mellom Syria og Hizbollah-militsen i Libanon.

I forrige måned bombarderte Israel en av Hizbollah-militsens stillinger nær den libanesisk-syriske grensen. Den sjiamuslimske militsen truet da med å hevne angrepet.

I begynnelsen av mars skal israelske soldater ha skutt mot to Hizbollah-medlemmer som var i ferd med å plante en bombe nær grensen mellom Syria og de israelskokkuperte Golanhøydene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus