Vedum vil bli Sp-leder

Trygve Slagsvold Vedum ønsker å bli leder for Senterpartiet. Foto: NTB scanpix
Trygve Slagsvold Vedum ønsker å bli leder for Senterpartiet. Foto: NTB scanpix

Trygve Slagsvold Vedum har gitt beskjed om at han stiller til valg som leder i Senterpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedum skal ifølge Østlendingen ha svart valgkomiteen i Sp at han er klar til å overta som partileder. Han skal offentliggjøre beslutningen i løpet av helgen, erfarte avisen fredag kveld. Litt senere meldte NRK at Vedum har bekreftet overfor dem at han stiller til valg som leder.

Avklaringen er ventet. Slagsvold Vedum har vært den eneste reelle lederkandidaten i Sp etter at Marit Arnstad gjorde det helt klart at hun ikke er kandidat.

Han har til nå ikke villet kommentere sitt kandidatur, ut over at han stiller seg til disposisjon for partiet. Begrunnelsen har vært at han ønsket å gi valgkomiteen arbeidsro.

Uavklart

NTB fikk fredag kveld ikke kontakt med verken Slagsvold Vedum eller valgkomiteens leder Terje Riis-Johansen.

Riis-Johansen sa i en SMS til NTB torsdag at valgkomiteen legger opp til å levere sin innstilling som planlagt til uka. Fristen er 20. mars. Riis-Johansen opplyste også at konklusjonen ikke var klar.

Harde diskusjoner

Senterpartiet har de siste ukene opplevd harde diskusjoner om Ola Borten Moes eventuelle kandidatur som nestleder.

Krefter i den ene fløyen krever at Borten Moe trekker sitt kandidatur – blant annet begrunnet ut fra at han vurderes som en del av problemet som førte til at partileder Liv Signe Navarsete valgte å varsle sin avgang tidligere i år.

Benkeforslag

På motsatt side har Borten Moes støttespillere, blant annet i de tunge trønderfylkene, denne uken gitt beskjed om at de vil stille benkeforslag på det ekstraordinære landsmøtet i april, dersom valgkomiteen skulle bestemme seg for å ikke foreslå Borten Moe som nestleder.

Slagsvold Vedum har ikke kommentert striden, ut over at han vurderer samarbeidet med nestlederkollegaen som godt.

Sentralstyret

Senterpartiet skal både velge ny ledertrio og nytt sentralstyre under det ekstraordinære landsmøtet som holdes på Lillestrøm mandag 7. april.

Både ledelsen og sentralstyret stilte sine plasser til disposisjon 14. januar i år, etter at Navarsete helgen før kunngjorde at hun ville gå av i løpet av våren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus