Sørlending fikk åtte års fengsel for overgrep

En 50 år gammel mann fra Sørlandet er i tingretten dømt til åtte års fengsel for overgrep mot to stebarn. Ifølge dommen skjedde det første overgrepet mot stedatteren da hun var fem år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale de to – en gutt og ei jente – henholdsvis 300.000 og 250.000 kroner i oppreisningserstatning, skriver Fædrelandsvennen.

I Kristiansand tingrett kom mannen med en uforbeholden tilståelse, noe han fikk strafferabatt for. Ifølge retten ville straffen uten rabatt vært tolv års fengsel.

Overgrepene som mannen har tilstått, skjedde mellom 2001 og 2010 – fra jenta var fem år og gutten var åtte år. Mannen har fått diagnosen pedofil.

«Det er ekstra skjerpende at begge de fornærmede fremsto som sårbare barn, og at tiltalte var klar over dette», heter det i tingrettsdommen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus