Uvær stanser ferjer og stenger veier i Nord-Norge

UVÆR: «Kyrre» fortsetter å herje Nord-Norge. (Met.no)
UVÆR: «Kyrre» fortsetter å herje Nord-Norge. (Met.no)

Ekstremværet Kyrre fører til at en rekke veier og ferjesamband i Nord-Norge er stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag formiddag meldte Statens vegvesen at 16 veistrekninger er stengt. Blant disse er E6 på Saltfjellet, E10 ved Bjørnfjell og E69 mellom Skarsvåg og Nordkapp, og nye vurderinger gjøres fortløpende.

Bilister må i helgen også forberede seg på kolonnekjøring på en rekke strekninger som følge av uværet i de nordligste fylkene.

Strømløst i Lofoten

I det nyeste varselet fra Meteorologisk institutt er Ofoten, Vesterålen og Sør-Troms spesielt utsatt for ekstreme nedbørsmengder. Det er meldt om store nedbørsmengder i store deler av Nord-Norge og midlertidig strømbrudd i områder som Lofoten og Vesterålen.

– Vi har ett 30-tall feil på lavspentnettet. Dessverre kan det ta flere dager før vi får rettet alle disse feilene. Av den grunn kan noen bli strømløse i flere dager, sier vakthavende, Erik Storeide, ved Lofotkraft til Lofotposten.

Buss blåste av veien

Sterk vind har også ført til trafikkulykker i og utenfor Narvik, der en bilhenger med sprengstoff og en turistbuss med engelskmenn ble tatt av vindkastene. De to personene i bilen med sprengstofflast på hengeren ble fraktet ut i sikkerhet, mens to av de 40 passasjerene på turistbussen på E10 ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Tre andre er lettere skadd, mens de øvrige ble fraktet til et hotell i Stokmarknes for møte med kriseteam, opplyser politiet i Harstad i en pressemelding.

Meteorologisk institutt melder om at kombinasjonen av vind og nedbør gir stor snøskredfare i områdene med ekstremvær.