I dag sendes OL-søknaden

SENDER SØKNADEN I DAG: Det er en spennende dag for Eli Grimsby direktør i Oslo 2022 og byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke. I dag sendes OL-søknaden til IOC. (Foto: NTB scanpix)
SENDER SØKNADEN I DAG: Det er en spennende dag for Eli Grimsby direktør i Oslo 2022 og byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke. I dag sendes OL-søknaden til IOC. (Foto: NTB scanpix)

Og til høsten skal Stortinget ta stilling til Oslos søknad om statsgaranti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kandidatbyene leverer endelig søknad til Den internasjonale olympiske komité (IOK) i januar 2015. Hvem som får arrangere vinter-OL i 2022 blir offentliggjort under IOK-kongressen i Kuala Lumpur 31. juli 2015.

Ifølge NRK gjør norske myndigheter det klart at man ikke uten videre går med på alt som står i IOKs «charter».

– Vi kommer til presisere overfor både Oslo som søkerby og IOK at vi forbeholder oss retten til å gå i forhandlinger dersom det ender med at Norge sier ja til å arrangere et OL, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) til NRK.no.

Les også: Geelmuyden: - Trekk OL-søknaden nå!

Blant annet vil kulturdepartementet unngå ekstra kostnader dersom nye idretter blir innført til et OL i Oslo. En vil også ta forbehold med tanke på andre fordyrende krav som kan dukke opp.

– Disse forbeholdene kunne ha svekket en norsk søknad hvis det hadde vært veldig mange sterke konkurrenter, men jeg føler nå at vi står såpass sterkt som søker at vi vil bli hørt på veldig mange punkter, sier idrettspresident Børre Rognlien til NRK.

– Det er norske lover, regler og verdier som vil bli lagt til grunn for hele arrangementet, blant annet i tråd med den avtalen vi signerte torsdag med arbeidstakerorganisasjonene. Vi har også premisser på miljøsiden og menneskerettigheter. Vi vil ha et «ja» fra IOK på alle de norske premissene, forteller Rognlien videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus