– Solskjær vil bli en suksess i Cardiff

STØTTER SOLSKJÆR: Craig Bellamy (t.v.) gir sin fulle støtte til Ole Gunnar Solskjær og mener han er rett mann for klubben. (Foto: NTB scanpix)
STØTTER SOLSKJÆR: Craig Bellamy (t.v.) gir sin fulle støtte til Ole Gunnar Solskjær og mener han er rett mann for klubben. (Foto: NTB scanpix)

Den walisiske Cardiff-stjernen Craig Bellamy tror Ole Gunnar Solskjær med tiden vil bli en toppmanager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solskjær har fått en trå start på managerkarrieren i Cardiff. Lørdag venter et Europa-jagende Everton på Goodison Park i Liverpool, en kamp som er svært viktig for begge lag.

Men tross startproblemer er klubbens kanskje største profil, «urokråka» Craig Bellamy, sikker på at nordmannen vil lykkes i klubben.

– Det er vanskelig å dømme en manager med en gang, men Ole er en veldig god manager. Jeg tror at det vil vises seg om noen år, sier Bellamy til Wales Online.

Belleamy sier videre at Solskjær har kommet inn med et helt nytt system i forhold til hva forgjengeren Malky Mackay sto for.

– Han har vært svært positiv. Jeg beundrer hvordan han angriper ting. Det er en helt annen spillestil enn den tidligere manageren og han forsøker å sette sitt stempel på Cardiff. Jeg hadde stor respekt for ham som spiller og han har kommet hit i en vanskelig situasjon. Men han vil at alle skal holde håpet opp og vise karakter. Vi vil gjøre alt vi kan, sier Bellamy.

Bellamy med fortid i en rekke storklubber som blant annet Man City, Liverpool og Newcastle tror laget beholder plassen.

– Jeg tror vi klarer å berge plassen. Det er fortsatt mange poeng å kjempe om og vi er kapable til å slå alle lagene vi har igjen.

Før møtet med «The Toffees» ligger Cardiff på nedrykksplass med 25 poeng, kun Sunderland (24 p.) og Fulham (21 p.) ligger under. Siste helg tok Solskjær og co en viktig seier da nettopp Fulham ble slått med 3-1 hjemme på Cardiff City Stadium.

Everton på sin side ligger på sjuendeplass og har fortsatt et ørlite håp om spill i neste år Champions League. Opp til Man City på fjerdeplass er det ni poeng. I tillegg vil sjetteplassen gi en plass i neste års Europa League.

Kampen spilles lørdag med avspark kl 16.00.

* Slik spilles Premier League i helgen (runde 30):

* Lørdag (16.00): Hull – Manchester City (13.45), Everton – Cardiff, Fulham – Newcastle, Southampton – Norwich, Stoke – West Ham, Sunderland – Crystal Palace, Swansea – West Bromwich, Aston Villa – Chelsea (18.30).

* Søndag: Manchester United – Liverpool (14.30), Tottenham – Arsenal (17.00).