Russland sender jagerfly til Hviterussland

Et amerikansk kampfly tar av fra en flyplass i Polen for et tokt over Øst-Europa. Russland vil nå utplassere jagerfly i Hviterussland, etter anmodning fra nabolandets regjering. Foto: Kacper Pempel / Reuters / NTB scanpix
Et amerikansk kampfly tar av fra en flyplass i Polen for et tokt over Øst-Europa. Russland vil nå utplassere jagerfly i Hviterussland, etter anmodning fra nabolandets regjering. Foto: Kacper Pempel / Reuters / NTB scanpix

Russland sender jagerfly til nabolandet Hviterussland. Utplasseringen skjer etter anmodning fra den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko, sier en talsmann for forsvarsdepartementet i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lukasjenko ba om at flyene blir sendt etter at NATO har styrket sitt nærvær i regionen som følge av krisen i Ukraina. Russerne ønsker å bidra til sterkere trygging av så vel sitt eget som det hviterussiske luftrommet, sa talsmannen til nyhetsbyrået Itar-Tass torsdag.

Meldingen om utplasseringen ble bekreftet på det hviterussiske forsvarsdepartementets nettsider. USA har tidligere sendt jagerfly av typen F-15 for å styrke patruljeringen av luftrommet over Baltikum nær Russlands vestgrense.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus