Pave Frans feirer ikke sitt ettårsjubileum

Pave Frans holder preken fra et vindu i Peterskirken i Roma. Paven har nå vært overhode for verdens katolikker i ett år. Det blir ingen jubileumsfeiring, men Frans ber sine trosfeller gå i forbønn for ham. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
Pave Frans holder preken fra et vindu i Peterskirken i Roma. Paven har nå vært overhode for verdens katolikker i ett år. Det blir ingen jubileumsfeiring, men Frans ber sine trosfeller gå i forbønn for ham. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix

Pave Frans har nå vært religiøst overhode for verdens katolikker i ett år. Milepælen passeres uten feiring av noe slag, paven nøyer seg med å be sine trosfeller gå i forbønn for ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har riktignok avlyst alle offisielle gjøremål denne uken, og deltar i stedet i «åndelige øvelser» foran påsken, opplyste Vatikanet torsdag. Frans og hans nære medarbeidere har trukket seg tilbake til et sted rett utenfor Roma for refleksjon og samtaler.

– Vær snille og be for meg, het det i en melding paven sendte ut på Twitter torsdag. Meldingen som ble gjengitt på ni ulike språk, var adressert til hans tolv millioner følgere, og holdt samme tone som hans første tale fra balkongen på Peterskirken i Roma i fjor.

Pave Frans er svært populær, og populariteten har bidratt til å øke tallet på katolikker verden over som regelmessig går i kirken. Men ifølge nyhetsbyråer AFP er paven ikke glad for at populariteten i enkelte tilfelle ligner det han mener er en upassende persondyrkelse.

For han er ingen «supermann», understreket han nylig i et intervju med den italienske avisen Corriere della Sera. Den franske eksperten på den katolske kirke Frederic Mounier ser fare for at populariteten kan bråsnu og bli til en storm av kritikk mot paven.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus