Ti ungdommer dømt for angrep på homofil mann

Ti av elleve tenåringer som var tiltalt for hatkriminalitet, er i Follo tingrett dømt til samfunnsstraff for trusler og vold mot en homofil mann. Den ellevte ungdommen ble frikjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De elleve ungdommene, som så vidt var ferdig med videregående skole, lurte ifølge tiltalen den homofile mannen i en felle ved å arrangere et stevnemøte etter å ha kommet i kontakt med ham på et datingnettsted. Stevnemøtet ved Ingierstrand bad ved Oslofjorden ble ifølge tiltalen et møte med ungdommer utstyrt med balltre og softgun, og de filmet opptrinnet.

Ungdommene ble tiltalt i november i fjor. Rettssaken startet 25. februar. I Follo tingrett er ti av de elleve ungdommene nå dømt til samfunnstraff mellom 160 og 190 timer for trusler, vold og for å ha båret våpen på offentlig sted. I tillegg må de betale til sammen 100.000 kroner i erstatning til offeret. Den ellevte ungdommen ble frikjent, skriver Østlandets Blad.

Alle er dømt etter straffelovens paragraf 135, som omfatter hatkriminalitet, melder NRK.

Dommen er noe mildere enn aktors påstand, som var på mellom 210 og 270 timers samfunnsstraff. Advokat Jon Resen-Fellie representerer en av de ti dømte ungdommene. Han opplyser at hans klient angrer og at han ikke kommer til å anke dommen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus