– For mange politifolk blir tiltalt

Jens-Ove Hagen er advokat for den siktede politimannen Eirik Jensen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.
Jens-Ove Hagen er advokat for den siktede politimannen Eirik Jensen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.

Advokat Jens-Ove Hagen mener Spesialenheten tar ut for mange tiltaler mot polititjenestemenn for ulovlig maktbruk og grov uforstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens-Ove Hagen, som er forsvarer for den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen, kommer i et intervju med Dagbladet med skarp kritikk av Spesialenheten for politisaker.

Siden midten av 90-tallet har advokaten hatt en fast avtale med Politiets Fellesforbund, fagforeningen for politiansatte, om å representere medlemmer som er under etterforskning.

De siste fire årene har samtlige saker som er endt i retten endt med full frifinnelse for de politiansatte som Hagen har representert.

– Jeg mener det har sammenheng med at det tas ut for mange tiltaler i saker som gjelder grov uforstand og ulovlig maktanvendelse i politiet. Spesialenheten legger lista mye lavere enn påtalemyndigheten ellers, sier advokaten.

Av 1.481 anmeldelser Spesialenheten for politisaker behandlet i fjor, førte 81 saker til forelegg eller tiltaler, ifølge deres årsrapport for 2013.

Hagen mener likevel at det er en myte at det henlegges for mange saker mot polititjenestemenn.

– Det henlegges for få saker, sier Hagen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus